[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

De ce securitatea realității virtuale și a celei augmentate ar trebui să fie o prioritate?

Organizațiile și consumatorii sunt încântați de posibilitățile promise de realitatea virtuală la fel ca în cazul dispozitivelor Internet of Things, însă și aceste tehnologii au nevoie de securitate.

Pentru a înțelege implicațiile de securitate a sistemelor de realitate virtuală trebuie să înțelegem întâi ce sunt acestea. Programele de realitate virtuală creează un mediu generat pe computer care este prezentat utilizatorului prin intermediul unei interfețe, ca o pereche de căști. Sistemele avansate permit utilizatorului să interacționeze cu lumea virtuală prin intermediul senzorilor. Spre exemplu, prin folosirea unor mănuși sau căști care conțin acești senzori. Un dispozitiv de realitate virtuală folosește trei tipuri de senzori: accelerometru, magnetometru și giroscop, scrie resources.infosecinstitute.com.

Realitatea virtuală poate fi folosită în multe cazuri: în domeniul medical, militar și jocuri.

Realitatea augmentată înseamnă aplicarea unor informații peste imaginea lumii reale în locul introducerii utilizatorului într-o lume virtuală. Și realitatea virtuală, dar și cea augmentată sunt generate de computer și au nevoie de multe informații pentru a funcționa.

Informațiile trebuie protejate de problemele de securitate și confidențialitate când vine vorba de noi tehnologii. Internet of Things este pe lista de îngrijorări ale fiecărui expert în securitate cibernetică. Realitatea virtuală și cea augmentată au nevoie de informații pentru a funcționa și majoritatea acestor informații sunt personale și foarte sensibile, inclusiv datele legate de comportament.

Realitatea augmentată și cea virtuală pot fi folosite și în aplicații de apărare în domeniul securității, publice sau private, oferind experiența necesară pregătirii forțelor de intervenție, pentru informarea publicului și pentru a livra mai bine serviciile, conform eonreality.com.

Astfel, pot fi organizate simulări în realitatea virtuală pentru pregătirea personalului de securitate de pe aeroporturi pentru situațiile de criză. Cetățenii și salvatorii pot conștientiza și se pot pregăti pentru dezastrele naturale prin intermediul realității virtuale. Scenariile periculoase și greu de reprodus pot fi simulate în siguranță cu ajutorul realității virtuale și augmentate pentru aplicațiile de securitate și apărare. Asta permite persoanelor să practice regulat anumite scenarii importante în timp ce previn stricarea echipamentelor și vătămarea corporală.

Organizațiile și consumatorii sunt încântați de posibilitățile promise de realitatea virtuală și cea augmentată și nu e de mirare că se așteaptă ca această industrie să ajungă la o valoare de 90 de miliarde de dolari până în 2023, conform firmei de consultanță Digi-Capital, scrie techradar.com.

În cele din urmă această tehnologie este menită să ne schimbe felul în care muncim, comunicăm și vedem lumea din jurul nostru. De aceea există și motive de îngrijorare când ne gândim la ce s-ar putea întâmpla dacă această tehnologie ar fi compromisă fie de hackeri care vor să stoarcă banii organizațiilor sau în cazul unor amenințări interne involuntare. Asigurarea securității datelor colectate ar trebuie să fie o prioritate.

Pentru companii și organizațiile mari, a înțelege cum să securizezi dispozitivele de realitate virtuală și augmentată care sunt folosite la locul de muncă înseamnă examinarea a ceea ce deja știm despre Internet of Things. În cele din urmă, înainte de a implementa această tehnologie, organizațiile au nevoie să se asigure că au o infrastructură închisă, care folosește metode adecvate de autentificare.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019