O familie din California, SUA, spune că camera de securitate pentru acasă de la Nest a fost spartă de hackeri, care au început să difuzeze o alertă de bombă nucleară. Conform alertei, Coreea de Nord ar fi lansat o bombă către Statele Unite, scrie nypost.com.
Înșelătoria a durat cinci minute și a speriat o familie cu un copil de 8 ani. După cele cinci minute de teroare, le-a mai luat încă 30 să își dea seama ce se întâmplă de fapt. Avertismentul camerei de securitate suna legitim, era tare și le-a atras atenția de la început.
Dar ceea ce a pus la îndoială veridicitatea alertei a fost faptul că la televizor nu s-a menționat nimic despre asta. După ce au sunat la poliție au aflat că totul se datorează breșelor de informații de la companiile terțe.
Acesta nu este singurul incident de acest fel care afectează camerele de securitate Nest. Au existat și alte cazuri. Spre exemplu un utilizator a fost îndemnat să se aboneze la canalul de YouTube al lui PewDiePie, iar alt utilizator a fost avertizat de un hacker că parolele sale au fost compromise, conform tomsguide.com.
Mama copilului de 8 ani, din familia care a avut parte de alerta cu bombă a spus că dorește ca Nest și alte organizații asemănătoare să „își avertizeze clienții și să evite astfel de situații”.
Aceste incidente ar fi putut fi evitate dacă deținătorii camerelor Nest ar fi folosit parole unice în timpul procesului de setare al aplicației și ar fi folosit autentificarea în doi pași. Dar asta nu înseamnă că Nest este total nevinovată deoarece procesul de setare al parolei nu impune respectarea unor limite pentru parolă precum nevoia de a avea opt caractere cu cel puțin un număr și o literă mare și nu menționează nimic despre autentificarea în doi pași.
În plus, în momentul în care se setează contul, aplicația Nest pentru Android scanează dispozitivul pentru a descoperi adresele de e-mail care ar putea fi folosite pentru a crea contul. Această practică ar putea păcăli utilizatorul că Nest are deja acces la contul de e-mail de la Google sau cel folosit pentru Facebook și de acolo folosirea aceleași parole.
Nest are o securitate mai bună ca alte companii care oferă aceleași servicii, dar nu ajută cu nimic dacă datele de autentificare sunt identice cu cele folosite pentru un alt serviciu. Dacă acel cont este compromis de o breșă de securitate a unei alte companii, atunci este compromis și contul Nest, scrie Paul Wagenseil, editor al tomsguide.com.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…