404 Not Found


nginx
De ce evita utilizatori serviciile de mobile banking - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

De ce evita utilizatori serviciile de mobile banking

Utilizatorii nu au încredere în securitatea dispozitivelor mobile în ceea ce priveşte folosirea serviciilor de tip online banking.

 

Potrivit studiului Kaspersky Consumer Security Risks, realizat de B2B International în parteneriat cu Kaspersky Lab în 2013, aproape o treime dintre utilizatori consideră că accesarea serviciilor de plăţi online prin intermediul smartphone-urilor sau a tabletelor nu este sigură.

Magazinele, platformele de plăţi online şi sistemele e-banking au simplificat multe operaţiuni financiare. Acestea le oferă utilizatorilor posibilitatea să îşi plătească facturile, să cumpere obiecte greu de găsit şi să facă tranzacţii prin câteva click-uri şi fără a pierde timpul la ghişee aglomerate.

Utilizarea pe scară largă a smartphone-urilor și a tabletelor face online banking-ul și mai convenabil: portabilitatea și funcționalitatea acestor gadget-uri implică faptul că utilizatorii pot administra totul nu numai de acasă sau de la birou, ci de oriunde pot avea acces la internet sau de unde au semnal la telefon. Nu toți proprietarii de smartphone-uri și de tablete înţeleg beneficiile accesării banilor în timp ce sunt pe drum și se pare că mulți ezită să adopte tehnologia mobile banking.

Potrivit studiului B2B International, 33% dintre respondenți nu ar folosi un dispozitiv mobil pentru a face tranzacţii online, precum plata pentru bunuri în magazinele online. Un procent ceva mai mic, dar totuși considerabil, de proprietari de smartphone-uri și tablete (31%) nu se simt confortabil cu utilizarea dispozitivelor lor pentru operaţiuni de online banking. În plus, doar 23% dintre utilizatorii de smartphone-uri și 45% dintre utilizatorii de tablete sunt îngrijoraţi cu privire la introducerea de informații financiare prin intermediul gadget-urilor.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile mobil la nivel mondial și, prin urmare, este cel mai frecvent atacat de către infractorii cibernetici, fapt firesc, ţinând cont de faptul că numărul mai mare de utilizatori atacaţi face mai uşoară obținerea de venituri ilegale pentru infractori. Potrivit Kaspersky Lab, 99% din numărul total de mostre de malware mobile existente sunt dezvoltate pentru Android. În 2012, experții companiei au identificat 35.000 de mostre de malware pentru Android. În primele şase luni ale anului 2013 acest număr a crescut la peste 47.000.

Aceste date i-au convins pe unii dintre utilizatori să renunţe la aceste dispozitive cu totul şi să le folosească cu atât mai puţin pentru tranzacții financiare online – 11% dintre cei intervievaţi au declarat că nu ar folosi sistemul Android din cauza acestui motiv.

Mai multe detalii aici.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019