De ce am vrea roboți de securitate care folosesc recunoașterea facială în cazul atacurilor armate?
Knightscope a anunțat că roboții de securitate pe care îi produce au o nouă funcție care permite folosirea recunoașterii faciale. Dar măsurile convenționale de securitate nu sunt suficiente pentru a combate violențele.
Într-un comunicat de presă, compania Knightscope, care produce roboți de securitate a anunțat că a adăugat o nouă funcție care permite folosirea recunoașterii faciale, conform zdnet.com.
Knightscope spune că a testat recunoașterea facială pe platforma K1 Security Robot într-un cazino din Temecula, California, SUA. De ce ar dori un cazino să aibă un robot care folosește recunoașterea facială? Knightscope susține că recunoașterea facială este folosită pentru a ajuta la îmbunătățirea programelor de prevenire a violenței la locul de muncă pentru organizațiile din Statele Unite. Într-adevăr, în SUA, violența la locul de muncă este o problemă serioasă care afectează organizațiile din Statele Unite.
Knightscope susține folosirea recunoașterii faciale ca instrument de protecție împotriva amenințărilor cunoscute și pentru a întâmpina persoanele importante prin intermediul unui mesaj personal și a anunța compania de sosirea unei persoane importante.
În ceea ce privește oprirea violenței la locul de muncă și în școli, oprirea acesteia înseamnă mai mult decât rezolvarea problemelor legate de accesul la arme, tratamentul bolilor mintale și acoperirea acestui subiect în mass media, conform securityinfowatch.com.
Dr. Steve Albrecht spune în articol că cei care lucrează în domeniul prevenției violenței trebuie să se bazeze unii pe alții, azi mai mult ca oricând. Un raport al unei companii software din Massachusetts arată că în 2000 a avut loc un incident cu împușcături în statele Unite, iar în perioada 2017-2018 au fost înregistrate în medie 30-40 de atacuri cu împușcături în masele de oameni anual, sau unul la fiecare săptămână – 10 zile. Albrecht spune că nu se progresează suficient pentru oprirea acestor tipuri de atacuri, iar raportul confirmă acest lucru. Acesta nu este singurul exemplu și citează și un articol din USA Today în care se menționează că patru dintre atacurile armate cu cele mai multe victime din ultimii cinzeci de ani au avut loc în 2018.
Pe lângă motivele obișnuite ale atacatorilor, printre care se numără furie, depresie netratată, inimă frântă și sentimentul de victimizare apar și altele. Mulți dintre atacatori au crescut fără un tată, mulți par să fi luat medicamentele pentru depresie și anxietate fără supravegherea medicului. Rezultatul combinării acestor probleme a dus la izolarea persoanelor de cercurile sociale adecvate și nu aveau parte de satisfacție în viață, fie că era vorba de familie, muncă sau relații de iubire.
Așadar problema este una care nu poate fi rezolvată cu ajutorul unor măsuri obișnuite de securitate ci prin discuții cu persoanele care manifestă tendințe violente și prin stabilirea unui plan care să le înlăture temerile. Dr. Steve Albrecht spune că persoanele care nu sunt integrate în societate vor continua să simtă că au dreptul de a ucide din răzbunare pentru a-și rezolva problemele, dacă nu se găsește o soluție care să li se adreseze în special.