[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cum reusesc infractorii sa isi puna la cale nestingheriti planurile

Avansul tehnologic înregistrat în ultimii ani uşurează munca depusă de oamenii legii pentru a proteja populaţia civilă, dar acest lucru s-ar putea să nu fie întru totul adevărat.

Experţii în securitate de pe mapamond se plâng de obstacolele digitale pe care trebuie să le depăşească în cadrul supravegherii reţelelor teroriste şi de crimă organizată, relatează postul CNN Money.

Pentru infractori nu a fost niciodată mai uşor să folosească reţele publice de comunicaţii pentru a purta o discuţie privată scrie obiectiv.info.

Tehnologia de criptare a datelor dezvoltată de companiile IT pentru a proteja bazele de date de atacurile hackerilor se dovedeşte o armă cu două tăişuri, pentru că datele devin inaccesibile şi agenţiilor guvernamentale.

Spre exemplu, în momentul în care teroriştii Statului Islamic depistează un posibil recrut, conversaţia cu acesta se mută de pe canalele publice către chat-urile private, în aplicaţii care criptează mesajele transmise. Forţele poliţieneşti nu pot monitoriza aceste convorbiri.

Inclusiv producătorii smartphone-urilor au recurs la instalarea unor programe care criptează datele salvate în telefoane precum iPhone sau Nexus.

Chiar şi după ce a fost confiscat de anchetatori de la un posibil infractor sau terorist, un astfel de telefon necesită ore sau zile de eforturi până când îşi va dezvălui secretele către forţele de securitate.

În mod tradiţional, poliţiştii şi agenţii serviciilor de informaţii obţineau un mandat pentru reţinerea şi descărcarea conţinutului respectivului dispozitiv mobil. Acum însă, un astfel de act se poate dovedi aproape inutil.Chiar luând telefonul şi ducându-l la specialiştii companiei care l-a creat, decodarea datelor s-ar putea dovedi o misiune imposibilă.

De obicei, firmele nu rămân în posesia cheii de decriptare, aceasta fiind stabilită printr-o formulă memorată sau salvată de posesorul telefonului.

Directorul FBI, James Corney, a încercat să rezolve această problemă cerând marilor giganţi tehnologici, Microsoft, Apple şi alţii, să păstreze o „uşă de siguranţă” prin care forţele de ordine să poată descifra rapid mesajele criptate.

Cererea şefului FBI a stârnit reacţii acide din parte comunităţii programatorilor. Cei mai buni criptografi ai lumii au emis în iulie 2015 o declaraţie comună, în care au acuzat serviciul federal de favorizarea insecurităţii datelor private.

Rezoluţia lor a fost extrem de simplă: fie datele sunt protejate împotriva oricui, fie nu mai sunt protejate deloc.48 de companii private şi 37 de grupuri din societatea civilă americană au împărtăşit acelaşi punct de vedere, temându-se că astfel de portiţe ar putea fi speculate de hackeri.Criptarea datelor se face cu programe software uşor de copiat şi care pot fi create oriunde pe glob. O mare parte dintre acestea se distribuie gratuit.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019