404 Not Found


nginx
Cum pot fi create abordări proactive ale sistemelor de securitate - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieCum pot fi create abordări proactive ale sistemelor de securitate
cum-pot-fi-create-abordari-proactive-ale-sistemelor-de-securitate

Cum pot fi create abordări proactive ale sistemelor de securitate

cum-pot-fi-create-abordari-proactive-ale-sistemelor-de-securitateEvaluarea riscului asigură o abordare proactivă a infracțiunilor și a prevenirilor pierderilor, iar alarmele tradiționale anti-incendiu și sistemele de securitate au o abordare aproape doar reactivă.

Printr-o abordare reactivă se înțelege faptul că sistemele de securitate și alarmele anti-incendiu sunt foarte bune în a informa clienții  asupra evenimentelor periculoase, dar nu pot prezice când acestea vor avea loc, scrie sourcesecurity.com.

Tehnologia de astăzi ar putea face posibilă trecerea de la soluții de securitate reactive la cele preventive prin colectarea mai multor informații și printr-o analizare a acestora.

Analiza predictivă poate fi realizată prin folosirea de informații și analiză statică și tehnici de machine learning pentru a identifica probabile rezultate în viitor în funcție de informații istorice. În prezent, în cele mai multe cazuri detectoarele de fum sau monoxid de carbon, senzorii de detecție a mișcării și alte dispozitive oferă informații binare ca: deschis/închis, încuiat/descuiat, în mișcare/static. 

Decât să ne bazăm pe un sistem care constă în mesaje binare care comunică doar două puncte de date, o soluție mai bună constă  în sisteme care colectează informații în mod constant, măsoară mediul și stabiliește informații generale și modele. Cu ajutorul analizei predictive, cu cât mai mult informații sunt adunate de algoritm, cu atât devine mai sofisticat și mai bun în a prevedea rezultatele viitoare.

Pentru a fi eficientă, prevenirea infracțiunilor și securitatea, ambele trebuie să fie acceptate de toți angajații companiei și să facă parte din operațiile de business. Politicile de securitate sunt obiective care stabilesc responsabilități și așteptări din partea personalului. Procedurile de securitate sunt instrucțiuni detaliate despre modul de îndeplinire al obiectivelor. Procedurile trebuiesc schimbate mai desc ca obiectivele pentru a îndeplini nevoile organizației, scrie buildings.com.

Schimbarea procedurilor pentru a satisface noi nevoi este un mod excelent de a fi practiv, dar procesul de securitate nu trebuie să împiedice procesul de business.

Pentru obținerea unui nivel de securitate dorit există trei pași:

1. O evaluare a vulnerabilităților, realizată de un profesionist în securitate, pentru a identifica deficiențele și excesele din procesul de securizare

2. O analiză a costurilor și beneficiilor care va determina dacă recomandările sunt accesibile, fezabile și practice.

3. O testare a sistemului pentru a verifica dacă totul funcționează corect pentru a determina dacă mai este nevoie de schimbări pentru a ajunge la nivelul de securitate dorit.

Pentru a obține un proces de securitate eficient este nevoi de combinarea potrivită între securitatea fizică, electronică și personalul de securitate. Existența unor nivele de securitate este importantă pentru ca slăbiciunile unei componente să fie compensate de altă compenentă, fiind important la ce nivel din procesul de securitate poate fi detectat un intrus.

 

 

 

Share With: