[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cum poate un supresor de supratensiune să protejeze sistemele de securitate pentru ca acestea să funcționeze mereu

Folosirea unui supresor de supratensiune este importantă deoarece păstrează funcționalitatea dispozitivelor și sistemeleor pe care le protejează de tensiunile prea mari, asigurând că funcționarea lor nu este întreruptă.

Un supresor de supratensiune (surge protector sau surge suppressor în engleză) este un dispozitiv sau aparat care protejează dispozitivele electrice împotriva tensiunii electrice crescute. Acesta blochează sau redirecționează în pământ voltajul care depășește limita de siguranță.

În cazul furtunilor, un fulger este de ajuns pentru a strica dispozitive de securitate care ajung să valoreze mii de dolari. Creșterile bruște și severe ale tensiunii, precum cele cauzate de fulgere, pot cauza aproape imediat o defectare a echipamentului de securitate. Cu toate acestea, chiar și o mică creșetere a tensiunii poate deteriora circuitele sensibile pe o perioadă mai lungă de timp, scrie securityinfowatch.com.

Creșterea tensiunii poate avea o sursă internă când un singur echipament care consumă multă energie este pornit sau externă când rețeaua electrică este de vină. În orice caz, perioada cu supratensiune poate apărea oricând.

În cazul sistemelor de securitate o astfel de situație poate afecta nu doar dispozitivele, ci și afacerea deoarece este posibilă o pierdere a datelor în momentul în care sistemul de securitate nu mai funcționează sau nu funcționează cum trebuie. De asemenea, dacă sistemele de securitate nu mai funcționează este necesară angajarea unor agenți de securitate temporari.

De aceea este importantă folosirea unei protecții împotriva supratensiunii, ca măsură preventivă, păstrând funcționalitatea dispozitivelor pe care rulează sistemul. Surprinzător, de multe ori sistemele de securitate nu includ o protecție contra supratensiunii.

Orice școală, spital sau universitate poate instala camere de securitate, control acces și alte sisteme de securitate. Cu toate acestea, nu poți securiza în întregime o locație fără să te asiguri că echipamentul de securitate instalat funcționează tot timpul, scrie campussafetymagazine.com.

Una dintre amenințările funcționării corecte a echipamentului de securitate sunt fulgerele și supratensiunile din rețeaua de energie electrică.

Cea din urmă este o problemă comună. Spre exemplu o supratensiune a făcut ca o universitate din SUA să înlocuiască panoul de control, în valoare de 25.000 de dolari, responsabil cu iluminatul stadionului. Dacă problema nu ar fi fost rezolvată înaintea unui meci important, stadionul ar fi pierdut bani.

În alt caz, la o altă universitate, fulgerul a distrus o cameră de supraveghere neprotejată, instalată pe clădirea unui cămin. Supratensiunea produsă în urma loviturii fulgerului s-a răspândit prin rețeau neprotejată, distrugând serverul și switch-ul. Și nu s-a oprit aici. Întreaga rețea IT și de internet a clădirii a fost distrusă, inclusiv sistemul de supraveghere video.

Montarea unui supresor de supratensiune nu este suficientă. Există anumite practici care sunt de încredere pentru ca sistemul să nu aibă probleme. Este importantă alegerea unui supresor de supratensiune adecvat locației, existând supresoare pentru diverse aplicații precum alarme de incendiu, rețele IP și chiar și pentru sisteme HVAC.

Supresoarele de supratensiune absorb energia în exces pentru a salva sistemele conectate. Dispozitivele de înaltă calitate pot suporta mai multe momente în care există supratensiune în rețea și să continue să funcționeze. Altele trimit alerte și trebuie înlocuite.

Inspectarea și mentenața acestor dispozitive este importantă pentru protejarea întregii rețele.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019