HomeStiriBusiness & TehnologieCum evoluează rolul componentei audio pentru performanța sistemului de securitate
cum-evolueaza-rolul-componentei-audio-pentru-performanta-sistemului-de-securitate

Cum evoluează rolul componentei audio pentru performanța sistemului de securitate

cum-evolueaza-rolul-componentei-audio-pentru-performanta-sistemului-de-securitateSistemele de securitate care oferă, în principal, supraveghere video, de multe ori, vin la pachet cu o componantă audio ce are un rol din ce în ce mai important într-un astfel de sistem.

Multe camere de securitate apărute recent, fie că sunt destinate utilizatorilor casnici sau companiilor și organizațiilor, integrază în componența lor difuzoare și microfoane care permit o comunicare între persoanele aflate în fața camerei și cele care văd imaginile video. Desigur, aceste camere permit și o înregistrare audio-video.

Un exemplu poate fi  Zmodo Pivot 1080p, o cameră de securitate fără fir destinată monitorizării birourilor și locuințelor. Această cameră permite comunicarea de la distanță cu oricine se află în aceeași cameră în care este instalat dispozitivul și înregistrarea audio-video a imaginilor, conform interestingengineering.com.

De asemenea, Axis Communications prezintă în cadrul ISC West 2018, în SUA, și Secutech 2018, în India, o gamă largă de camere de securitate printre care camere video integrate cu audio IP, conform businesswire.com și businessworld.in.

Conform viziunii lui Sudindhra Holla, Country Manager (India and SAARC), Axis Communications, în cazul dispozitivelor audio acestea vor urma trendul dispozitivelor video, și anume, vor trece de la modul analog la IP, iar proliferarea dispozitivelor audio va fi mai rapidă, iar compania plănuiește să ofere servicii profesionale în acest domeniu.

În prezent, analiza video și colectarea de informații pentru a fi analizate este motorul care rulează sistemele sofisticate de azi, dar platformele audio, care înainte nu erau foarte importante, încep să devină un partener tehnologic important în detecție și prevenire. Platformele audio avansate au înlocuit omniprezentul interfon și se ocupă de tot, de la alarme și verificarea detecției focurilor de armă până la detectarea agresiunilor în diferite sectoare ale pieței, conform securityinfowatch.com.

Richard Brent, CEO-ul Louroe Electronics, a declarat într-un interviu că analizarea autenticității unei alarme înainte ca echipele să fie trimise la fața locului previne generarea de costuri suplimentare, în special în SUA, unde în unele orașe municipalitatea dă amenzi pentru alarmele false. De asemenea, el mai precizează că rata de adopție a dispozitivelor audio împreună cu cele video a crescut pe diferite piețe și aceste dispozitive ajută la obținerea de dovezi audio ce pot fi folosite de poliție în instanță, spre exemplu. În plus a crescut și suportul pentru instalarea în rețea a sistemelor audio. Înainte DVR-urile aveau doar un singur slot pentru un singur dispozitiv audio, dar acum permit împerecherea fiecărei camere cu un sistem audio.

 

 

 

Share With: