[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Cum este control accesul integrat în funcție de tipul de tehnologie folosit

Integrarea control accesului cu alte funcții aduce mai mult decât securitate pentru companii, mai ales dacă acestea folosesc noile tehnologii.

Cea mai mare întrebare pe care și-o pun organizațiile în zilele noastre este cum vor folosi informațiile pe care le dețin pentru a debloca noi forme ale valorii folosind noile tehnologii precum cloud-ul, analiza predictivă și inteligența artificială. Unele informații sunt mai bine folosite ca altele. Spre exemplu, sectorul financiar a recunoscut repede avantajele folosirii tehnologiei pentru a îmbunătății serviciile oferite clienților, pentru a detecta fraudele și a îmbunătății analiza riscului. În domeniul securității fizice suntem la început în ceea ce privește potențialul informațiilor colectate de sisteme, scrie securityinformed.com.

În cazul control accesului s-a pornit de la două funcții complet separate: control acces și CCTV. S-a ajuns la platforme care combină informația de la orice sursă pentru a fi analizată prin aplicarea unui algoritm machine learning pentru a obține previziuni inteligente despre business. Control accesul integrat nu se uită doar la imagini sau doar la administrarea clădirii ci la imagini, administrarea clădirii, bazele de date ale departamentului de resurse umane și la informațiile din calendar în același timp. Și unele dintre beneficii abia acum încep să fie clare.

Mai multe surse de informații pot fi folosite pentru a îmbunătății funcțiile de securitate fizică. Spre exemplu, când se combină control accesul tradițional pe bază de card cu o platformă de recunoaștere facială care folosește camerele CCTV deja existente nu mai este nevoie de instalarea unor senzori biometrici separați. Un alt exemplu: când control accesul este folosit împreună cu un calendar. Dacă un card al unui angajat care este în concediu este folosit, prin verificarea calendarului, sistemul poate emite o alertă și bloca accesul din timp.

Aceste funcții nu sunt noi. Noi sunt platformele de cloud computing pentru analiza în domeniul securității. Acestea absorb informații de la camerele IP, instrumentele au un cost eficient, sunt accesibile și sunt mai ușor de administrat. În plus, aceste platforme duc la creșterea control accesului ca serviciu și digitalizarea de la un capăt la celălalt al funcțiilor de business vitale.

Transformarea digitală și conectarea tuturor tehnologiilor și funcțiilor are un impact mare asupra industriei de securitate fizică. Cloud-ul, Internet of Things (IoT) și tehnologiile smart interconectate sunt încorporate din ce în ce mai mult în soluțiile de securitate de astăzi. Acestea aduc beneficii organizațiilor când vine vorba de siguranță și operațiunile de business, scrie securitysales.com.

Dar inter-conectivitatea și conectarea la rețea vine cu îngrijorări legate de administrarea și siguranța informațiilor într-o lume plină de amenințări cibernetice. Integratorii și producătorii de dispozitive au sarcina de a crea și implementa soluții care iau în calcul securitatea informatică din prima zi, oferind utilizatorilor finali pregătirea necesară pentru a asigura conformitatea și realizarea de teste consistente și actualizări într-un efort de a proteja informațiile colectate.

Se întâmplă: prin creșterea conectării dintre sistemele și dispozitivele fizice soluțiile de securitate pot fi vulnerabile la atacuri. Spargerea unui sistem de securitate IP poate avea loc în mai multe feluri. Ideea principală este că organizațiile trebuie să se asigure că datele folosite sunt protejate împotriva accesului neautorizat.

Integratorii trebuie să le ceară producătorilor să efectueze teste de vulnerabilitate în mod constant. De asemenea, integratorii includ din ce în ce mai mult în ofertele lor servicii de supraveghere video și control acces pe bază de cloud. Criptarea cloud aduce nivele de apărare suplimentare.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019