HomeStiriBusiness & TehnologieCum ar putea fi industria de securitate mai prietenoasă cu mediul?
cum-poate-fi-industria-de-securitate-mai-prietenoasa-cu-mediul

Cum ar putea fi industria de securitate mai prietenoasă cu mediul?

cum-poate-fi-industria-de-securitate-mai-prietenoasa-cu-mediulIndustria de securitate poate fi mai prietenoasă cu mediul iar una dintre metode poate fi repararea echipamenetelor defecte în loc să ajungă la depozitele de deșeuri.

De multe ori, integratorii de echipamente de securitate din domeniul comercial se confruntă, de multe ori, cu înlocuirea echipamentelor ieșite din garanție, iar înlocuirea unor camere, DVR-uri și NVR-uri comerciale poate fi costisitoare, conform securityinfowatch.com.

Uneori integratorii se mai confruntă și cu înlocuirea unor dispozitive care nu mai funcționează și nu mai primesc suport din partea producătorului, nici nu încape vorba de garanței.

Astfel integratorii trebuie să ia o decizie: să achiziționeze, să integreze și să întrețină un nou dispozitiv compatibil, să caute  dispozitivul pe Ebay sau altă piață second hand sau să găsească și să folosească serviciile de reparare ale unei alte firme. Costul de reparare sau înlocuire este unul care poate ajunge la 2.000 de dolari și poate depăși 10.000 de dolari.

În cazul în care dispozitivul nu mai are garanție, uneori producătorii încă mai oferă reparații sau înlocuiri care sunt costisitoare și integratorii trebuie să aștepte mult (săptămâni) până primesc înapoi echipamentul reparat sau află că acesta nu mai poate fi reparat.

Astfel, pentru a nu pierde clienții și pentru a nu-i lăsa fără protecție, integratorii decid până la urmă să cumpere din prima ceva care să înlocuiască echipamentul defect chiar dacă este mai costisitor.

Din acest punct de vedere al reparării produselor, industria de securitate a rămas în urma industriei IT. În SUA, Renova Technology din statul Giorgia oferă servicii de reparații pentru mai mult de 1.500 de modele de camere și dispozitive de înregistrare produse de peste 60 de producători. Gistix din același stat se ocupă de repararea produselor de securitate destinate mediului rezidențial.

În plus, în SUA, companiile care monitorizează alarmele pentru acasă trec la emiterea de facturi electronice pentru a economisi hârtia și resursele, relatează securitycameraking.com.

De asmenea, centrele de comandă și control pot fi mai prietenoase cu mediul, conform ifsecglobal.com.

Într-un centru de monitorizare și control, stingerea luminilor poate ajuta la economisirea energiei și poate pune accentul pe monitoare cu condiția ca să fie confortabil și ca nimeni să nu se simtă tentat să adoarmă.

Apoi camera care servește drept centru de monitorizare poate fi construite măcar în parte din materiale reciclabile: acoperișul, mocheta, mobila pot fi din materiale reciclabile.

Nu în ultimul rând câteva plante pot purifica aerul fără a fi nevoie de electricitate pentru a face asta având și un efect revigorant pentru minte.

 

 

 

 

Share With: