[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Creșterea numărului de camere folosite îngrijorează activiștii

Creșterea numărului de camere instalate pe stâlpii de iluminat din orașul San Diego, SUA, îngrijorează activiștii care militează pentru confidențialitate.

Polițiștii din orașul San Diego din SUA folosesc din ce în ce mai mult imaginile video pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor, cu o frecvență care ajunge la 20 de ori pe lună.
Când polițiștii au oprit un taxi, vara trecută, în care era un bărbat înarmat care venea dinspre locul unei crime au crezut că au rezolvat cazul. Bărbatul a fost arestat, fiind suspectat de omor, dar investigațiile din luna august a lui 2018 au schimbat neașteptat ancheta, scrie policeone.com.

A doua zi, anchetatori au mers la locul crimei și au interogat martorii. Polițiștii au verificat zona pentru a descoperi vreo cameră video care să fi înregistrat incidentul. Au observat o cameră montată pe un stâlp de iluminat la o intersecție.

În orașul San Diego, în ultimii ani, au fost instalate mii de microfoane și camere pe așa numiții stâlpi de iluminat inteligenți în cadrul unui program de analizare a modelelor de trafic și parcare în oraș. Tehnologia a atras atenția polițiștilor anul trecut. Până la acel incident polițiștii nu mai folosiseră o cameră montată pe un stâlp de iluminat pentru investigații.

Până astăzi, astfel de imagini au fost vizionate pentru peste 140 de investigații. Polițiștii folosesc din ce în ce mai mult imaginile video pentru a ajuta la rezolvarea cazurilor, cu o frecvență care ajunge la 20 de ori pe lună. Departamentul de poliție al orașului a declarat că imaginile video s-au dovedit importante în aproximativ 40% dintre investigații.

De asemenea, imaginile video l-au scăpat pe bărbat de executarea pe nedrept a unei condamnări la mulți ani de închisoare. Imaginile video au arătat că bărbatul pe care l-a împușcat mortal l-a atacat violent cu un semn de circulație. La un moment dat, polițiștii au putut determina și cu câtă forță atacatorul folosea semnul de circulație din lemn și metal.

Mai multe grupuri care militează pentru intimitatea persoanelor, printre care și Uniunea Libertăților Civile Americane, au obligat conducerile orașelor să adopte ordonanțe ce vizează supravegherea video astfel încât să fie create reguli strice care să reglementeze totul: de la folosirea cititoarelor de plăcuțe de înmatriculare la sistemele de detecție a împușcăturilor și camere montate pe stâlpii de iluminat, scrie securityinfowatch.com.

Programul de camere montate pe stâlpii de iluminat din San Diego a început să colecteze informații în 2016. Printre informațiile colectate de camere se află numărarea oamenilor care merg, conduc sau merg cu bicicleta prin intersecțiile aglomerate. Orașul a instalat sistemul de înregistrare video în cadrul îmbunătățirii LED-urilor pe stâlpii de iluminat. Reprezentanții orașului au spus că noile becuri instalate vor reduce din costurile alocate electricității pentru a compensa până în 2030 costurile de 30 de milioane de dolari alocați în cadrul programului.

Însă după trei ani, nu este încă clar la ce vor fi folosite în cele din urmă aceste informații colectate. Una dintre idei a fost că informațiile vor fi folosite de o aplicație care va ajuta oamenii să găsească locuri de parcare. De asemenea, reprezentanții orașului au spus că speră să folosească sistemul pentru a urmări anumite infracțiuni comise în parcări, precum și numărul de persoane care folosesc pistele pentru bicicliști.

În prezent, doar poliția poate vedea imaginile video. Deși asta se poate schimba, politica internă a departamentului de poliție spune că imaginile trebuie vizionate doar în cazul unei infracțiuni comise cu violență. Autoritățile au spus că în prezent accesul este permis doar la 100 de polițiști. Și alți peste 1.800 de polițiști pot cere permisiunea de accesa imaginile video, dar trebuie să primească o aprobare de la autoritatea competentă înainte de a vedea înregistrările.

Matt Cagle, care militează pentru libertățile civile și tehnologice ale cetățenilor în cadrul Uniunii Libertăților Civile Americane este de părere că deciziile legate de modul în care tehnologia de supraveghere este folosită nu ar trebui să fie luate unilateral de poliție sau o altă instituție a orașului. Un purtător de cuvânt al primarului orașului a declarat prin e-mail că politicile referitoare la folosirea microfoanelor și camerelor montate pe stâlpii de iluminat se află în curs de dezvoltare.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019