[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Crearea de sisteme ce folosesc o compresie H.265

 

 

 

Integratorii de sisteme încă încearcă să își dea seama cum să abordeze noua tehnologie de compresie H.265 și cum să le-o ofere clienților.

Standardul de compresie H.265 poate reduce cu mult lățimea de bandă consumată fără a compromite calitatea imaginilor video, dar cu toate acestea tehnologia întâmpină niște obstacole înainte de a fi adoptată la scară largă, conform securityportal.ro.

H.265, poate reduce cu mult folosirea lățimii de bandă fără să compromită calitatea imaginilor video, promițând să fie o soluție pe termen lung de care industria de securitate are nevoie; cu toate acestea, tehnologia încă întâmpină anumite obstacole până când va putea fi adoptată la scară largă. Mulți producători de camere de supraveghere video au introdus camere care folosesc comprimarea H.265. Unii producători și-au introdus propria soluție de reducere a consumului lățimii de bandă, ca Axis Zipstream, ca mod de a susține clienții care vor să cumpere mai multe camere de înaltă rezoluție pentru ca aceștia să nu fie împiedicați de constrângerile impuse de rețea.

Noile modele de dispozitive care folosesc compresia H.265 necesită mai muți cai putere, ceea ce poate adăuga sistemului un cost suplimentar în altă parte. Pentru asta integratorii trebuie să țină cont de anumite aspecte, scrie securityinforwatch.com.

Cel mai important factor ar fi sistemul în care sunt încorporate camerele cu o compresie H.265. Dacă este unul vechi sau nou. Dacă sistemul este unul nou, de la zero, este important ca toate dispozitivele să suporte compresia H.265 pentru că investirea într-un astfel de sistem va fi amortizată pe viitor. Dacă sistemul este unul vechi, adăugarea unei camere cu compresie H.265 poate cauza probleme la funcționarea și în ceea ce privește compatibilitatea cu vechile dispozitive. O decizie bună poate fi și instalarea unei camere care suportă ambele tipuri de compresie pentru ca pe viitor să ofere șansa de a fi îmbunătățit, chiar dacă pe moment tehnologia camerei nu este folosită la capacitate maximă.

Față de H.264, eficiența H.265 poate depăși 60%. Reducerea mărimii fișierelor înseamnă mai puțină lățime de bandă folosită, iar impactul legat de cost depinde de mărime proiectului. Compresia este eficientă pentru situațiile în care nu este supravegheat un loc unde există multă mișcare.

Față de H.264, H.265 poate necesita de opt ori mai multă putere de procesare pentru compresie și o putere de procesare dublă pentru decompresie. Din fericire, procesul de compresie are loc la nivelul camerei, dar nu se poate spune același lucru despre sistemul de decompresie care folosște un sistem VMS. Cei care creează sisteme VMS pot minimiza aportul hardware în decompresia H.265, reducând astfel nevoia de actualizare hardware.

În ceea ce privește analiza video, compresia H.265 poate avea un impact și în acest aspect. Dacă sistemul VMS poate căuta imagini fără a necesita decodarea acestora, nu contează ce tip de compresie este folosită, dar dacă nu, asta este important.

Funcționarea sistemului VMS ar putea fi afectată dacă trece la o compresie H.265 în funcție de locul unde este integrat motorul VMS, dacă face parte dintr-o platformă sau dintr-un server. Echipa de suport a analizei pentru softul VMS este cea care poate spune care sunt cele mai bune practici pentru ca sistemul să continue să funcționeze exact cum se dorește după o îmbunătățire a acestuia.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019