HomeStiriBusiness & TehnologieConstruirea unei mai bune securității fizice a centrelor de date
construirea-unei-mai-bune-securitatii-fizice-a-centrelor-de-date

Construirea unei mai bune securității fizice a centrelor de date

construirea-unei-mai-bune-securitatii-fizice-a-centrelor-de-dateSecuritatea fizică este o problemă importantă pentru un centru de date și este întărită în special la margine. 

Amenințările fizice și de mediu sunt la fel dăunătoare și costisitoare pentru operațiile centrelor de date ca atacurile cibernetice și alte amenințări asupra rețelei. Confrom institutului Ponemon, aproape o pătrime dintre pauzele datorate unor defecțiuni sunt atribuite erorilor umane sau accidentelor ca supraîncălzirea, scurgeri, incendii și pătrunderi neautorizate. Un număr semnificativ de pene costisitoare ale centrelor de date ar putea fi ușor de evitat cu ajutorul măsurilor de securitate fizice necesare, scrie securityinfowatch.com

De obicei, micile centre de date sunt mai aproape de utilizatorul final pentru a  reduce timpul de așteptare și pentru a îmbunătății flexibilitatea sistemului. Provocarea acestor sisteme este lipsa infrastructurii de securitate fizică importantă care este de obicei folosită pentru centrele de date tradiționale. Decât să fi încuiate în spatele unor uși securizate, bunurile IT din aceste medii pot sta în colțul unui birou, unei camere dintr-un spital sau în medii de retail aglomerate. Fiecare caz în parte prezintă îngrijorări de la stricare intenționată la lovirea neintenționată a serverului de către angajat, ceea ce face securitatea fizică și mai importantă.

Securitatea infrastructurii presupune în primul rând protecție împotriva sabotării, spionajului și furtului de date, iar pericolele cauzate de activitatea obișnuită de zi cu zi a personalului prezintă un risc mai mare în majoritatea cazurilor.

Securitatea fizică este de multe ori asociată cu control acces, dar oferă protecție și împotriva incendiilor, inundațiilor sau altor amenințări ale mediului.

Organizațiile trebuie să ia în considerare implementarea următoarelor tehnologii de monitorizare ale mediului pentru a combate amenințările la securitatea fizică a centrelor de date și pentru a asigura continuitatea sistemului:

  • Dispozitive de control acces 
  • Supraveghere video 
  • Senzori de mediu 
  • Unelte de monitorizare de la distanță – sunt diferiți de supravegherea video și sunt destinați pentru monitorizarea temperaturii și a umidității. Acestea pot rula pe platforme cloud, permițând o monitorizare continuă, analizarea datelor și reduc pauzele datorate defecțiunilor.

Confrom Institutului SANS, trei dintre cele cinci îngrijorări de securitate a centrelor de date pentru companii se referă la securitatea fizică: administrarea accesului, ingineria socială și amenințările interne, scrie datacenterfrontier.com.

Controlarea accesului fizic la echipamentele IT prin intermediul unor rafturi, dulapuri, cuști securizate și alte îngrădiri sunt extrem de importante. Când cineva poate avea acces și atinge echipamentul, orice fel de unelte de control logice pot fi cu ușurință subminate.

O provocare suplimentară pentru centrele de date ale companiilor este potențiala lipsă de a conștientizării securității și a cooperării între personalul IT și cel de securitate și angajați. Deși prioritățile și abordările diferă, trebuie să lucreze împreună pentru același scop: securizarea centrului de date. Toate riscurile de securitate fizică au un element comun: oamenii.

Fiecare abordare a securității fizice a centrelor de date este unică. Cu toate acestea, construirea unei abordări pe nivele a securității centrelor de date ajută la crearea unei soluții potrivită nevoilor centrului de date, scrie securityinfowatch.com.

Cele șase nivele care pot fi implementat sunt: dulapul centrului de date; camera pentru centrul de date și spațiul liber- în care este folosit control accesul; holurile și zonele patrulate – pe același nivel cu centrul de date și unde frecvent măsurile de securitate sunt omise; intrarea în clădire și recepția; zonă liberă; perimetrul.

 

 

 

Share With: