HomeStiriBusiness & TehnologieConferinta Cyberthreats 2013. ECSM 2013
cyberthreats

Conferinta Cyberthreats 2013. ECSM 2013

cyberthreatsConferinţa Cyberthreats 2013, organizată de către Institutului Bancar Român cu sprijinul CERT-RO, va avea loc în data de 16 octombrie, în cadrul ECSM 2013.

 

În cadrul conferinţei se va aborda subiectul nevoii unei reglementări eficiente din perspectiva riscurilor operaţionale şi a problemelor administrării riscului operaţional aferent activităţilor de IT şi comunicaţii.

Conferintele Cyberthreats sunt un leader in comunicarea, constientizare si promovarea celor mai bune practici in domeniul securitatii IT, a riscurilor operationale si a managementului profesionist, din care sa reiasa nevoile pietei, sa sincronizeze cererea cu oferta, sa identifice noi oportunitati pentru furnizori, sa constientizeze sectorul financiar-bancar de riscuri si de implicatii, sa fie fundamentalul dezvoltarii de programe de formare profesionala in domeniu.

Bucurându-se anual de parteneriatul cu CIO Council România, de contribuţia profesională a specialiştilor Serviciului Român de Informaţii, CERT-RO, de participarea Băncii Naţionale a României, a Autoritatii de Supraveghere Financiara, a specialiştilor ARB şi a instituţiilor financiar-bancare, a instituţiilor guvernamentale, a agenţiilor naţionale de specialitate, a marilor firme de consultanţă şi audit şi de suportul unor firme de top din domeniul tehnologiei informaţiei şi a securităţii, această ediţie Cyberthreats se va axa pe riscurile majore datorate ameninţărilor mai vechi şi mai noi şi a metodelor de a ţine pasul cu acestea, atât tehnologic, cât şi organizaţional şi procedural, principii si metode de managementul riscurilor si crizelor.

Securitatea informatică intră intr-o nouă eră. Maturitatea companiilor financiar-bancare tinde să ajungă la nivelul la care să conştientizeze beneficiile securităţii, dincolo de obligaţiile impuse prin reglementări. Criza globală şi naţională a generat pierderi la nivelul sistemului financiar-bancar, ca urmare a lipsei unei viziuni, unui sistem global de securitate informatică pentru fiecare instituţie în parte şi unor competenţe relevante şi certificate. Abordarea sistemică determină trecerea la o fază superioară de prevenţie, macro-prundentiala”, susţine Dr. Gabriela Hârţescu, Director General al Institutului Bancar Român.

Share With: