Informaţia a fost făcută publică după ce televiziunea de ştiri CNN a anunţat că a încheiat un acord cu Agenţia federală pentru aviaţie (FAA), care îi va permite să facă teste cu drone, în scopuri jurnalistice, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. În cazul CNN, testele vor fi desfăşurate în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, scrie Mediafax.
În schimb, atât cotidianul The New York Times, cât şi ziarul The Washigton Post, agenţia de ştiri Associated Press şi agenţia de fotografii Getty Images vor colabora cu Virginia Polytechnic Institute (Virginia Tech).
Virginia Tech, situată la aproximativ 400 de kilometri la sud-vest de Washington, se numără printre puţinele instituţii autorizate să efectueze teste cu drone pentru scopuri civile.
În cazul proiectului derulat de aceste zece companii de media, vor fi testate drone de mici dimensiuni.
Potrivit directorului executiv al Virginia Tech, Rose Mooney, această colaborare cu instituţii de media ar putea furniza proceduri rapide şi eficiente pentru strângerea de informaţii, dar şi o reducere a costurilor în acest scop. De asemenea, datorită folosirii dronelor, jurnaliştii nu vor mai risca să fie puşi în pericol în anumite situaţii.
Folosirea în regim privat a acestor micuţe aeronave fără pilot (utilizate iniţial în scopuri militare), care permit realizarea unor imagini şi recoltarea de informaţii, era până acum aproape interzisă în Statele Unite ale Americii, cu câteva excepţii şi în condiţiile zborurilor de joasă altitudine (mai puţin de 122 de metri, departe de aeroporturi).
Extrem de apreciate pentru potenţialul pe care îl oferă în privinţa acoperirii mediatice din aer a unor evenimente de actualitate, sportive şi culturale, graţie unor unghiuri noi, aceste vehicule aeriene fără pilot beneficiază de un număr tot mai mare de voci care militează în Statele Unite pentru adoptarea unei legislaţii a dronelor. Data publicării acestor reguli, aşteptată pentru acest an, nu a fost deocamdată anunţată oficial.
În prezent, sunt exceptate de interdicţia formulată de Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) doar câteva companii specializate (în supraveghere aeriană, monitorizare a siturilor de contrucţii şi a acţiunilor de stingere a incendiilor produse în exploatările de gaze naturale) şi companiile de producţie a imaginilor.
Pe lângă rezervele ce vizează protejarea vieţii private – dronele permit captarea şi stocarea de imagini cu persoane -, unul dintre cele mai mari obstacole din calea autorizării lor în sectorul civil se referă la temerile ce vizează riscul crescut de producere a unor coliziuni aeriene.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…