Un smartwatch creat pentru copii, Enox Safe Kid One, a fost rechemat de Uniunea Europeană din cauza îngrijorărilor referitoare la confidențialitatea informațiilor, conform ZDNet. S-a descoperit că ceasul, care este echipat cu GPS, microfon și difuzor pentru a efectua apeluri și trimite SMS-uri ar putea fi spart cu ușurință de hackeri. Se pare că ceasul nu a fost vândut vreodată în America de Nord, și deși nu este prima dată când sunt descoperite defecte de securitatea în jucăriile pentru copii, aceasta este prima dată când Comisia Europeană a acționat pentru rechemarea produsului, scrie theverge.com.
Problemele de securitate ale ceasului au fost puse în discuție în cadrul unui raport de alertare rapidă cu privire la produsele necomestibile. Acest raport a avertizat că aplicația Android a ceasului nu folosea criptarea în comunicațiile cu serverul, ceea ce permitea accesarea informațiilor fără să fie nevoie de autentificare. Astfel ar fi fost permis accesul hackerilor la istoricul locațiilor, numere de telefon și numărul de serie. Aceste informații ar fi putut fi ușor găsite și schimbate. Un hacker s-ar fi putut folosi de ceas pentru a apela copilul, a-i determina locația sau pentru a-i ascunde locația de părinți.
Unii părinți le iau copiiilor ceasuri inteligente pentru a fi mai siguri de faptul că aceștia sunt în siguranță. Dar se dovedește că aceste dispozitive sunt un coșmar din punct de vedere al confidențialității, scrie gizmodo.com.
Alerta care a făcut Comisia Europeană să recheme ceasurile a fost emisă de Islanda. Lipsa criptării informațiilor este o problemă deoarece ceasul conține o cartelă SIM, un microfon și un GPS. Părinții pot urmări ruta urmată de copilului lor în ultimele 30 sau 60 de minute. Necriptarea unor astfel de informații sensibile ar putea fi o problemă gravă.
Alerta generată cu privire la acest smartwatch nu menționează cazuri specifice în care ceasurile Enox ar fi fost sparte de hackeri, dar cercetătorii în securitate au avertizat înainte de existența unor astfel de probleme în acest tip de dispozitive.
În noiembrie 2018, Agenţia naţională germană de telecomunicaţii, Bundesnetzagentur, a interzis ceasurile inteligente pentru copii şi îi roagă pe părinții care au achiziționat un astfel de ceas să le distrugă, conform securityportal.ro.
Bundesnetzagentur este de părere că smartwatch-urile pentru copii se pot transforma, fără ştirea familiei, în dispozitive de ascultare care pot fi accesate de către persoane rău-voitoare.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…