404 Not Found


nginx
Cinci moduri de imbunatatire a securitatii online banking - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cinci moduri de imbunatatire a securitatii online banking

Online banking – pe computer sau pe telefon –  este un mod obișnuit de a accesa conturile ca o oprire la ATM, devenind un obicei.

Dar și hackerii iubesc online banking deoarece este mai ușor să fure banii cuiva de la distanță decât așteptând în fața bancomatului scrie usatoday.com.

ncile îți întăresc sistemele de securitate pentru a lupta împotiva infracțiunilor cibernetice. Mai multe de 70% dintre responsabilii de tehnologiei ai băncilor din SUA spun că au crescut bugetul pentru sistemele de securitate dar utilizatorii au și ei un rol.

Iată cinci pași pentru protecția conturilor pentru a putea folosi serviciile bancare online în siguranță:

1.Cereți autentificarea pe două nivele. Atunci când ne logăm, dovedim cine suntem folosind un nume de utilizator și o parolă. Acesta este un nivel. Pentru autentificarea pe două nivele, ți se cere să introduci încă o informație de autentificare, asemeni unui cod temporar. Banca va trimite prin SMS un cod în momentul în care vrei  te loghezi, deci este imposibil ca cineva să îl fi accesat înainte.

2.Nu folosi rețele publice Wi-Fi. Nu poți știi sigur cine vede informațiile tale dacă este transmisă prin intermediul unei rețele publice Wi-Fi, ca cea oferită de un hotel sau cafenea. Navigarea pe internet folosind rețelele publice poate fi în regulă, dar este bine  folosești online banking  folosind securitatea rețelei private de acasa, spune Doug Johnson, senior vice president for payments and cybersecurity policy, American Bankers Association.

3.Setează alarme pentru schimbarea parolei. Atunci când creezi un cont probabil ți se cere  creezi o parolă puternică. Este un sfat bun. În plus este o idee bună să setezi alarme în calendar pentru a schimba cu o altă parolă puternică o dată la câteva luni pentru a nu deveni o parolă învechită care poate fi ghicită.

Pe lângă acestea, evită să folosești aceeași parolă pentru toate conturile online. Poate nu contează dacă un hacker a aflat parola de la contul de social media pe care nu îl mai folosești, dar dacă acea persoană ar putea accesa contul bancar? Păstrează parolele diferite și variate.

4.Fii atent la notificările care „par oficiale”. Unii hackeri trimit email-uri care afirmă că sunt de la bancă, cerând să dai click pe un link pentru a clarifica niște probleme ale contului. Aceste email-uri pot avea libajul și logo-urile adecvate, dar Johnson spune  pot fi email-uri de tip phishing pentru a obține numele de utilizator, parola și alte informații sensibile. „Tentativele de phishing au devenit din ce în ce mai sofisticate”, spune el.

5.Întrebă-ți banca cum îți ține informațiile în siguranță. Uită-te pe site-ul băncii sau contactează serviciile pentru clienți și află dacă sunt folosite sisteme de criptare, dacă monitorizează conturile pentru a vedea activități suspecte sau frauduloase și dacă îți limitează răspunderea pentru tranzacțiile neautorizate. „Află ce face banca pentru a te proteja,” spune Matt Cosgriff, un planificator financiar certificat din Minneapolis, Minnesota. „Dacă nu ești mulțumit de răspuns, poți schimba contul la o bancă unde vei fi.

Online banking este comod, dar vrei cainformațiile financiare să rămână în siguranță. Urmarea unor pași pentru protejarea contului este vital pentru administrarea finanțelor.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019