Un sistem inteligent de supraveghere video care poate identifica infractorii dintr-o bază de date ce include fețele a două miliarde de persoane este folosită în China, conform dailymail.co.uk.
Sistemul se conectează la milioane de camere CCTV și folsește inteligența artificială pentru a selecta țintele. Sistemul este numit Dragonfly Eye (ceea ce înseamnă ochi de libelulă) și a fost folosit deja în Shanghai pentru a depista sute de infractori căutați de poliție.
Compania care a creat această tehnologie se numește Yitu Technology și are sediul în Shanghai. Compania a spus că Dragonfly Eye folosește imagini din baza de date națională a Chinei. Fotografiile includ și imagini cu cei care au vizitat orașul și acestea au fost făcute în porturi și aeroporturi.
Zhu Long, cofondator al Yitu Technology, spune că tehnologia oferită de compania sa permite identificarea unei persoane dintr-o bază de date cu cel puțin două miliarde de persoane în doar câteva secunde și că această tehnologie nu era disponibilă acum trei ani.
Sistemul ajută poliția orașului Shanghai să urmărească infractorii într-un oraș cu mai mult de 24 de milioane de locuitori.
Un polițist spune că este dificil pentru gurvern și poliție să prindă infractorii într-un oraș cu atât de mulți locuitori și că ar fi imposibil fără ajutorul tehnologiei. Chiar și urmărind imaginile furnizate de camerele de supraveghere este dificil deoarece urmărirea tuturor imaginilor ia foarte mult timp și necesită folosirea multor resurse pentru a obține rezultate relevante. Dar inteligența artificială poate face asta cu ușurință.
Polițistul spune și că noua tehnologie ar putea fi folosită și în alte cazuri, nu doar pentru a ajuta la prinderea infractorilor. Aceasta ar putea ajuta la identificarea oamenilor care folosesc bancomatele, înlocuind PIN-ul.
Dar nu toată lumea este de acord cu folosirea acestei tehnologii.
Conform autorităților chineze, 170 de milioane de camere TVCI sunt instalate în țară și alte 400 de milioane vor fi instalate în următorii trei ani, conform jamaicaobserver.com.
Conform unui raport, la trei luni după începerea folosirii sistemului de recunoaștere facială pe baza inteligenței artificiale, poliția a reușit să aresteze 567 de bănuiți de infracțiuni în stațiile de metrou din Shanghai.
Agențiile care militează pentru drepturile omului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la folosirea acestui sistem, argumentând că reprezintă o încălcare a intimității și că poate fi folosit de guvern împotriva dizidenților. Pe de altă parte, guvernul chinez a declarat că nu intenționează să profite de acest sistem și a precizat că dacă oamenii nu au nimic de ascuns nu au de ce să se teamă.
Cu toate acestea, astfel de sisteme de securitate pot ajuta la reducerea infracțiunilor. În Marea Britanie imaginile obținute de camerele TVCI au ajutat în 2005 la arestarea și condamnarea unor persoane care au încercat să pună bombe. În Jamaica puținele camere instalate în centrele urbane au dus la reducerea infracțiunilor, iar instalarea mai multor sisteme TVCI îi va face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a comite o infracțiune.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…