HomeStiriBusiness & TehnologieCheia digitală pentru acces în industria hotelieră
cheia-digitala-pentru-acces-in-industria-hoteliera

Cheia digitală pentru acces în industria hotelieră

cheia-digitala-pentru-acces-in-industria-hotelieraO companie schimbă cheia metalică într-una digitală pentru accesul în industria hotelieră.

Häfele, compania ce se ocupă cu producţia şi comercializarea de accesorii şi feronerie pentru mobilier, precum şi cu sistemeele electronice de control al accesului, îmbunătăţeşte managementul camerelor de hotel prin accesul securizat Dialock, printr-un parteneriat cu Interel, furnizor specializat în sisteme de manangement în reţea. Astfel, oaspeţii unui hotel îşi vor putea folosi smartphone-ul ca pe o cheie, cu ajutorul unei aplicaţii, scrie bursa.ro.

Cu o simplă atingere a smartphone-ului sau a tabletei, clienţii hotelurilor şi ai centrelor SPA vor putea să deschidă uşa camerei de hotel, să îşi rezerve cazarea, sala de conferinţă, accesul în zona SPA sau în restaurant, dar şi să efectueze plăţi prin intermediul unei aplicaţii, relatează Mediafax.

„Pe lângă rezervare şi plată, se poate deschide uşa camerei de hotel, se poate accesa zona SPA, sălile de conferinţe, doar printr-o simplă atingere a smartphone-ului, aceasta devenind o cheie sigură şi multifuncţională datorită tehnologiei Bluetooth. De asemenea, se oferă o gestionare simplă şi coordonată a drepturilor de acces ale oaspeţilor, angajaţilor sau personalului din exterior cu un consum redus de energie şi cu respectarea normelor de securitate, reducându-se astfel investiţia şi costurile de operare”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Rodica Popescu, Managing Director Häfele România.

Sistemul poate fi adaptat individual, în funcţie de necesităţi folosind programe personalizate şi, de asemenea, poate fi integrat în sistemele electronice, inclusiv în cele deja existente.

Häfele România este una din cele 37 de subsidiare ale Häfele GmbH & Co KG Germania.

NXP Semiconductors N.V. a identificat tendințele de top din industria hotelieră globală care impun trecerea la tehnologii sigure Smart Card de înaltă frecvență (HF) și renunțarea la cardurile cu benzi magnetice (magstripe) de joasă frecvență (LF).Viziunea NXP se bazează pe cererea tot mai mare care vine din industrie pentru combinarea mai multor aplicații într-o singură soluție mobilă certificată, cuplată cu nevoia pentru a obține mai multă securitate într-o gamă vastă de aplicații precum control acces, plăți electronice și altele, scrie electronica-azi.ro.

Pentru NXP, tendințele anului 2017 privind industria hotelieră prevăd o creștere a mediului inteligent, precum cheile bazate pe telefoane mobile, creșterea gamei de aplicații integrate destinate oaspeților cum ar fi încuietori de hotel online și echipamente conectate. NXP este lider de piață în aplicații de acces securizat.

Popularitatea crescândă a tehnologiilor NFC (Near Field Communication) și BLE (Bluetooth Low Energy) accelerează integrarea telefoanelor inteligente și a altor bunuri de consum în infrastructura hotelieră proprietară. Acest lucru permite oaspeților să utilizeze la alegere diverse smart carduri, telefoane sau dispozitive purtabile pentru accesul în camerele de hotel, eliminând utilizarea obligatorie a cardurilor nesigure LF (de joasă frecvență) sau cu bandă magnetică. Mai mult, oaspeții vor putea utiliza aceleași carduri HF pentru accesul în parcare, lifturi și în multe alte zone comune.

 

 

 

Share With: