HomeStiriBusiness & TehnologieChei printate 3D pentru a preveni copierea lor VIDEO
chei-printate-3d-pentru-a-preveni-copierea-lor-video

Chei printate 3D pentru a preveni copierea lor VIDEO

chei-printate-3d-pentru-a-preveni-copierea-lor-videoPrintarea 3D poate ajuta la copierea cheilor, dar o companie din Elveția crează chei imposibil de copiat cu ajutorul acestei tehnologii de printare.

Tehnologia este valoroasă pentru creșterea securității, dar uneori poate fi și o amenințare. Un exemplu este pericolul la care sunt expuse cheile și încuietorile de către tehnologia de printare 3D. Posibilitatea de a printa 3D pentru copierea cheilor prezintă o amenințare pentru producătorii de încuietori și utilizatorii finali, scrie sourcesecurity.com.

În acest caz, tehnologia oferă și o soluție. Un nou fel de cheie imposibil de falsificat cu ajutorul tehnologiei de printare 3D este creată cu ajutorul aceste tehnologii.

O companie elvețiană numită UrbanAlps a prezentat o cheie numită Stealth Key. Aceasta este proiectată și fabricată din interior spre exterior. Elementele mecanice unice care permit cheii să deschidă încuietoarea sunt ascunse în cheie în spatele unei perechi de margini înguste, neputând fi accesate pentru a fi scanate și copiate folosind printarea 3D.

UrbanAlps oferă o gamă de  chei și încuietori cilindrice care folosesc conceptul Stealth Key. Un lacăt de înaltă tehnologie încorporează caracteristici de securitate suplimentare ca înveliș al torții pentru a evita tăierea, protecție împotriva burghielor și rezistență la încercări de forțare.

Alejandro Ojeda, fondatorul UrbanAlps nu susține că cheia nu se poate falsifica deloc, el spune că aceasta crește nivelul de dificultate pentru cei care le copiază, scrie dezeen.com.

Stealth Key este rezultatul a doi ani de cercetare întreprinsă de companie, timp în care au vrut să producă o cheie care să aibă un preț convenabil și totuși să fie extrem de sigură. Această cheie este prima de acest fel.

O imprimantă 3D funcționează prin topirea de material care este apoi adăugat succesiv la obiectul care este creat, putând crea obiectele și din interior spre exterior. Stealth Key a UrbanAlps este printată folosind titan, unul dintre cele mai dure materiale, relatează economist.com.

Un dezavantaj al acestor chei este că în cazul pierderii, înlocuirea cheii va însemna o verificare de securitate, deoarece numai compania UrbanAlps are imaginea digitală a cheii originale și realizarea copiei va mai dura încă o zi.

 


 

 

 

Share With: