Dezvoltat de o echipă de oamenii de știință ai computerelor de la Universitatea Stuttgart, Universitatea din Saarland și Institutul de Informatică Max Planck din Germania, prototipul sistemului a fost denumit SkullConduct, scrie planetbiometrics.com.
O persoană trebuie să poarte o pereche de ochelari Google speciali care emit sunete timp de o secundă prin căști. Sunetul este reflectat după ce atinge craniul și este colectat pentru a determina frecvența unică a fiecărui individ, scrie thetechnews.com.
Cu toate acestea exită anumite limite de care trebuie ținut seama, ca de exemplu prea mult zgomot de fundal și schimbarea greutății utilizatoarului pot genera o altă frecvență sau pot altera sunetul pe care microfonul trebuie să îl primească.
Poate nu va deveni foarte popular, dar are potențial pentru a deveni o altă formă de autentificare pentru asigurarea securității.
Deși testat pe doar 10 persoane, echipa de cercetare a spus că SkullConduct poate identifica purtărorul ochelarilor în 97% de cazuri. Cu toate acestea, testele au fost realizate într-un mediu izolat, un laborator, și ar fi interesant de văzut dacă un mediu cu zgomot ar avea un impact, relatează Planet Biometrics.
Tehnologia, care este încă în stadiu de cercetare, se arată a fi promițătoare pentru autentificare deoarece nu necesită să ne amintim nimic și este mult mai greu pentru hackeri să falsifice sau să fure aceste informații de autentificare, scrie ibtimes.co.uk.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…