[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cercetătorii plănuiesc să modernizeze tehnica folosită pentru colectarea amprentelor

Cercetătorii de la Universitatea A&M din Kingsville, Texas, au dezvoltat o nouă tehnică de amprentare pentru  a grăbi procesul și a-l îmbunătății.

Departamentul de chimie al Universității A&M din Kingsville, Texas, SUA, a venit cu o propunere în februarie 2017, propunere menită să îmbunătățească metodele tradiționale de colectare a amprentelor și făcută Institutului Național de Justiție din SUA, scrie kristv.com.

„Există două motive majore. Prima, încercăm să o facem mai exactă. A doua, o facem rapidă astfel încât se pot detecta amprentele foarte exact astfel încât să nu acuzi greșit pe cineva,” a spus profesorul de chimie Jingbo Louise Liu.

Procesarea amprentelor durează și este dificil pentru investigatori să determine de cât timp se află acolo. Dar cu îmbunătățirile aduse amprentării, acest aspect se poate schimba.

Liu a precizat că cercetează un nou agent pentru luarea amprentelor ar trebui să le facă foarte vizibile și să aibă un cost adecvat.

Profesorii și studenții spun că au dezvoltat noi agenți de detecție care vor cauza o reacție cu amprentele, astfel încât acestea să poată fi colectate cu ajutorul unui scaner cu lumină verde care va captura amprenta.

Șeriful Richard Kirkpatrick, din comitatul Kleberg, spune că în cazul unui furt folosesc chimicale rudimentare pentru a încerca să ia amprente, iar acestea au anumite limite, conform securityinfowatch.com.

Suprafața de pe care se iau amprentele nu trebuie să fie poroasă sau absorbantă.

Scanerul dezvoltat de universitate va îmbunătății calitatea amprentelor colectate și va ajuta la distingerea între amprentele suprapuse aflate pe o suprafață.

Profesorii universității vor și să dezvolte o bază de date cu amprentele din dosarele aflate în arhiva  închisorii din comitatul Kleberg. Astfel, va fi creată o rețea neuronală care va compara amprentele, folosind un algoritm, din baza de date cu cele descoperite în cazul unei noi infracțiuni și va preciza dacă acestea se potrivesc.

Profesorii susțin că prin intermediul inteligenței artificale, rețeaua poate obține potriviri foarte similare chiar și dacă sunt folosite amprente cu o calitate scăzută.

Profesorii așteaptă părearea Insitutului Național de Justiție în luna septembrie. Ei sunt optimiști în ceea ce priveste aprobarea folosirii scanerului și cred că proiectul poate duce la crearea de orașe mai sigure.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019