Testul realizat pe ceasurile inteligente pentru copii de către firma de securitate Mnemonic și Asociația pentru protecția Consumatorilor din Norvegia a dezvăluit că acestea sunt pline de defecte, scrie gearsofbiz.com.
Compania cu sediul în Oslo s-a aliat cu Asociația pentru protecția Consumatorilor pentru a investiga câteva ceasuri inteligente care sunt destinate copiilor, mai precis Xplora (și aplicația de mobil asociată, numită Xplora T1), Viksfjord (și aplicația mobilă SeTracker) și Gator 2 (cu aplicața pentru mobil Gator).
Proiectul a descoperit defecte de securitate semnificative, funcții de securitate care nu sunt de încredere și lipsa de protecție a consumatorilor.
Hackerii ar putea cu ușurință să controleze ceasurile și să le folosească pentru a urmări și asculta copiii datorită lipsei criptării și a altor probleme.
Funcția SOS a ceasului Gator și funcția de blocare a numerelor de telefon a Viksfjord sunt în special prost implementate. Alertele transmise în cazurile în care un copil părăsește o zonă permisă nu sunt nici ele de încredere. Unele aplicații asociate ceasurilor nu au termeni și condiții. Testele au arătat că nu era posibilă ștergera datelor sau a conturilor de utilizator.
Comisia Federală pentru Comerț din statele Unite a fost rugată de cercetători în securitate și reprezentanți ai consumatorilor să investigheze ceasurile inteligente destinate copiilor care ar putea reprezenta riscuri de securitate și intimitate pentru copii, ca urmare a publicării studiului realizat de compania de securitate din Norvegia, scrie ibtimes.com.
Ceasurile testate au inclus Gator 2, TickTalk, Xplora și Tinitell care au o varietate de funcții printre care localizarea pe GPS, microfon integrat pentru a comunica și o cameră video. Acestea sunt destinate ușurării comunicării dintre părinți și copii, dar pot fi folosite și în scopuri necinstite de către hackeri, pentru a obține informații personale.
Nu este pentru prima dată când tehnologia electronică destinată copiilor poate expune informații despre aceștia deoarece permite hackerilor să îi spioneze pe copii și pe părinți ca în cazul unor jucării aparent inofensive.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…