HomeStiriBusiness & TehnologieCe trebuie luat în considerare pentru un sistem de stocare a imaginilor video
ce-trebuie-luat-in-considerare-pentru-un-sistem-de-stocare-a-imaginilor-video

Ce trebuie luat în considerare pentru un sistem de stocare a imaginilor video

ce-trebuie-luat-in-considerare-pentru-un-sistem-de-stocare-a-imaginilor-videoSistemul de stocare a imaginilor video trebuie ales cu grijă pentru a putea ajuta la obținerea de imagini de bună calitate atunci când este nevoie de ele.

Este important să se știe ce se așteaptă de la sistemul de stocare a imaginilor video deoarece unele sisteme sunt create să se descurce mai bine în anumite cazuri decât alte sisteme, scrie sourcesecurity.com.

De exemplu, sistemele IT care sunt optimizate pentru operațiuni de citire se descurcă bine când sunt folosite pentru aceste operațiuni, dar nu sunt ideale pentru supravegherea video. Sistemele create special pentru supraveghere sunt diferite, imaginile video și datele de la senzor sunt transmise în continuu. Sofware-ul de management video (VMS) este folosit pentru administrarea procesului – de la procurarea imaginilor la vizualizare, analiză și stocare – în timp ce realizează analiză în timp real și generează metadata.

Asta înseamnă că sistemul trebuie optimizat pentru operații de scriere, nu de citire. Pentrua  funcționa bine, trebuie să poată procesa imagini video de la mai multe camere îna celași timp și în același timp să realizeze operațiuni de scriere fără ca să se creeze un blocaj.

Capacitatea de stocare necesară depinde de cât de multe camere sunt instalate, ce fel de camere sunt și cât timp imaginile video trebuiesc stocate.

Avantajele unei arhitecturi de stocare pe mai multe nivele sunt că poți profita mai mult de performanța hard disk-ului prin mutarea vechilor fișiere pe bandă, scăzând costul de stocare și putându-le accesa mai târziu dacă este nevoie.

Multe soluții de stocare care folosesc tehnologia informațională folosesc un proces numit management al ciclului de viață al informațiilor, care creează politici de folosire a fișierelor. Când anumite condiții sunt îndeplinite, fișierul este mutat pe un alt nivel de stocare folosind o arhivă sau o aplicație de mutare a datelor.

Orașul Columbus din SUA a anunțat la începutul lunii iunie achiziția unui sistem de stocare pentru imagini video ale camerelor de supraveghere și camerelor de purtat ale polițiștilor care a costat aproape 1,5 milioane de dolari, scrie nbc4i.com.

Polițiștii au început să folosească camere de purtat în decembrie 2016 și se așteaptă ca 1.400 de polițiști să le folosească în următorii trei ani. Se preconizează că polițiștii care patrulează pe bicicletă vor primi camere de purtat până la sfârșitul lunii iunie.

Faptul că de curând aproximativ 100.000 de fișiere video ale poliției (înregistrate de camerele video montate pe mașini) au fost șterse neintenționat a ridicat îngrijorări cu privire la modul în care orașul va asigura securitatea noului sistem pentru stocarea imaginilor de la camerele de purtat.

Astfel, orașul va avea un petabyte (1 PB) pentru a stoca imaginile, ceea ce înseamnă 1.000 de terabytes.

Polițiștii lucrează împreună cu deputații pentru crearea unei legislații care să poată proteja intimitatea cetățenilor în anumite cazuri, ca de exemplu când un polițist trece prin casa unui cetățean.

 

 

 

Share With: