[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Ce este tehnologia HD-TVI?

 

 

 

HD-TVI provine din prescurtarea “High Definition Transport Video Interface” – “Interfaţa HD de comunicaţie pentru semnalul video”  şi a fost dezvoltată de compania  Techpoint în 2012.

 

 Q-SEE și E-Sol au dezvoltat cu succes propria lor soluţie.

Mai jos va prezentăm cinci motive pentru a alege soluţia de supraveghere video TVI:

1. DVR-urile HD-TVI  permit combinarea în acelaşi sistem a camerelor Analogice şi a camerelor HD-TVI, permiţăndu-vă să realizaţi astfel up-gradarea unui sistem analogic deja existent la un sistem HD fără a modifica  infrastructura existentă. In acest fel se pot introduce camere HD-TVI numai în zone critice, unde am nevoie de rezoluţie bună, păstrăndu-se pentru celelalte zone camerele analogice existente, prin simpla înlocuire a DVR-ului. Deoarece in ultimii 4 ani s-au folosit HDD-uri SATA, acestea se pot păstra în noua structură cu condiţia să nu aibă capacitate de stocare foarte mică.

    Pe nici-un alt DVR (SDI, IP, CVI, ANALOG), decăt HD-TVI,  nu se pot monta camere video realizate în tehnologii diferite, dacă DVR-ul utilizat nu este Hibrid.

    Mai jos vă prezentăm un DVR-ul QT9416, HD-TVI de la Q-SEE, care reprezintă o foarte bună soluţie de vizualizare în  timp real şi în  condiţii de rezoluţie maximă în format HD – imagini înregistrate Real Time Recordingpentru rezoluţii  720p (30 fps/cameră) sau 15 fps/cameră pentru camere cu rezoluţii de 1080p, avînd o capacitate de stocare 2 x HDD SATA, fiecare de 4 GB. Pentru a profita din plin de calitatea acestui DVR acesta are şi ieşire port HDMI, care permite o rezoluţie de vizualizare de 1920×1080.

 2. În cadrul tehnologiei HD-TVI semnalul video, audio şi de date se transmite  pe cablu coaxial pînă la 500m, fără echipamente suplimentare. După cum ştim pe soluţia SDI nu pot transmite semnal pe cablu coaxial decăt pănă la 100 m, iar în varianta IP nu pot utiliza cablul coaxial.

  Soluţia HD-TVI permite uşor transmiterea la distantă a unei imagini real time 720p sau 1080p, prin cablu coaxial. La transmisia semnalului HD nu există pierdere de calitate şi nu apar întărzieri la transmiterea semnalului cum sunt sesizate în cadrul transmisiei IP. Totodată la HD-TVI, faţă de tehnologia IP, nu este influentata transmisia de lăţimea de bandă utilizată.

 3. Al 3-lea avantaj major este: uşurinţa în configurare după instalarea fizică, comparabilă cu soluţia Analogică. Nu este necesar ca angajatii dumneavoastra sa faca cursuri suplimentare, orice instalator autorizat ştie să pozeze un cablu coaxial sau un cablu UTP, diferenţa majoră consta în utilizarea de video balun-uri HD-TVI – care la nivel exterior este identic cu video balun-ul analogic, modificăndu-se doar distanţa maximă a cablului utilizat la 300 m (pentru video balun pasiv).

 4. Un avantaj major este şi posibilitatea de a integra componente HD-TVI de la diverşi producători fără nici o eroare, fiind complet compatibile. Vă recomandam simbioza între DVR-urile HD-TVI Q-SEE şi camerele video TVI E-Sol. S-a văzut ce probleme apar la sistemele IP cu compatibilitatea între producatori, chiar dacă camerele video au avut acelaşi standard ONVIF, sau ce probleme sunt între camerele video şi producatorii de NVR-uri, aflîndu-ne uneori în imposibilitatea de a seta înregistrerea la detecţie de mişcare.

 5. Preţul pentru componentele HD-TVI este foarte apropiat de cel al soluţiilor analogice 960H. Dacă facem o comparatie cu alte tehnologii în gama de rezoluţii 720p şi 1080p constatăm următoarele:

   – tehnologia SDI necesită echipamente scumpe, care prezintă o serie de limitari, expuse mai sus, din care reamintim: cablare la 100 m pe cablu coaxial;

   – tehnologia CVI prezintă deasemenea un cost redus pentru sisteme cu 4 sau 8 canale, dar creşte considerabil ca preţ dacă am nevoie de un DVR de 16 canale;

   – tehnologia IP prezintă un cost ridicat la acelaşi nivel de rezoluţie şi în plus sunt limitat la transmisiea pe cablul UTP la nivelul a 100m. Dacă doresc transmisie la distanţe mai mari trebuie să introduc echipamente suplimentare ( switch-uri ) sau să folosesc ca mediu de transmisie fibra optică.

   In speranta ca v-am deschis curiozitatea utilizarii sistemelor de supraveghere HD-TVI, va stam la dispozitie pentru configurarea si testarea oricarui tip de sistem de supraveghere CCTV Q-SEE si E-Sol si ne puteti contacta la adresa: vanzari@expert-solutions.ro

 

     Matei Dumitru

   Director General

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019