[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Ce este mit și realitate legat de sistemele de securitate pentru acasă?

O cercetare recentă realizată de Reviews.org a comparat percepțiile greșite legate de securitatea casei cu faptele.

Toată lumea vrea să se simtă în siguranță acasă, dar nu toată lumea știe care dintre măsurile de siguranță la domiciliu vor ajuta de fapt să la protecție”, spune Mindy Woodall, expert în securitatea casei la Reviews.org, scrie securityinformed.com.

Această cercetare a fost interesantă deoarece ne dă o idee mai bună despre cum se gândesc unii oameni la securitatea casei și ce măsuri simt ei personal că ar trebui să ia pentru a se proteja pe ei și familiile lor, precum și cum măsurile alese de ei se compară cu ceea ce experții spun că funcționează de fapt,” mai spune Mindy Woodall.

Iată câteva rezultate ale cercetării în comparație cu faptele, conform experților:

Cercetarea a arătat că 50,4% dintre respondenți au crezut că este mai probabil ca o persoană străină să îi jefuiască, în timp ce 28% s-au gândit că un prieten ( chiar și unul de pe social media). Alți 21,6% dintre respondenți s-au gândit că ar fi mai probabil să fie jefuiți de un membru al familiei.
Faptele spun că în cazul tâlhăriilor, 65,1% dintre atacatori sunt cineva pe care victima îl cunoaște. În cazul furturilor fără violență, în 30% din cazuri atacatori sunt cunoscuți de victimă, 24% sunt necunoscuți și 46% sunt imposibil de identificat.

În cadrul studiului armele au fost votate ca fiind cele mai eficiente pentru securitatea casei de către 24,4% dintre respondenți, în timp ce 20,6% le-au votat ca fiind cel mai puțin eficiente. Următorul cel mai mare procentaj, de 22,8%, l-au obținut sistemele profesionale de securitate pentru acasă ca fiind cele mai eficiente. Numai 11,8% dintre respondenți au crezut că câinii sunt cea mai eficientă metodă de securizare a casei.

Faptele spun că locuitorii care nu au un sistem de securitate sunt de trei ori mai susceptibili de a fi jefuiți.

De asemenea, cercetarea arată că 89,4% dintre respondenți s-au gândit că este mai probabil să fie jefuiți când nu sunt acasă, ceea ce este confirmat de fapte.

Pe lângă această cercetare există și alte mituri legate de instalarea unui sistem de securitate pentru acasă, conform tweakyourbiz.com.

Unul dintre acestea este faptul că instalarea unui sistem de securitate pentru acasă necesită ajutorul unui profesionist. Dar tehnologia a evoluat, iar sistemele de securitate moderne pot fi și sofisticate, dar și prietenoase pentru utilizator.

Un alt mit răspândit, care s-a observat și în cercetarea celor de la Reviews.org, este legat de faptul că sistemul de securitate nu poate opri hoțul. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord, aproape 60% dintre hoții condamnați și-au schimbat decizia de a jefui o locuință carea avea sisteme de securitate instalate.

Al treilea mit se referă la faptul că poliția s-ar putea să nu ajungă la timp chiar dacă casa are un sistem de securitate. Asta este valabil cu sistemele de securitate mai vechi, cele moderne ar putea să cheme poliția destul de repede pentru a prinde hoțul.

Un al patrulea mit spune că sistemele de securitate pentru acasă nu funcționează când se ia curentul. Dar majoritatea sistemelor de securitate lansate recent nu au nevoie de electricitate sau o linie telefonică pentru a rămâne active. Unele folosesc chiar abonamente la operatorii de telecomunicații, asemenea telefoanelor mobile și astfel rămân neafectate de pana de curent.

Un ultim mit spune că casele vechi nu sunt potrivite pentru sistemele de securitate, dar un sistem de securitate fără fir poate fi instalat oriunde datorită tehnologiei wireless.

Sistemele de securitate sunt esențiale pentru protejarea proprietății și a membrilor familiei. Se recomandă achiziționarea lor de la un furnizor de încredere și alegerea unui sistem care să fie potrivit nevoilor locuinței.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019