404 Not Found


nginx
Ce capcane ar putea ascunde implanturile cu cipuri RFID pentru control acces - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Ce capcane ar putea ascunde implanturile cu cipuri RFID pentru control acces

Experții din industria de control acces spun potențiale capcane pot fi mai mari ca potențialele beneficii ale folosirii implanturilor cu cipuri RFID.

Three Square Market, o companie din Wisconsin a devenit prima companie din SUA care va folosi implanturi cu microcipuri RFID pentru toți angajații și spune că se așteaptă ca peste 50 dintre angajați să se ofere drept voluntari, scrie sciencealert.com, conform securityportal.ro

Cipurile RFID (identificare cu radiofrecvență) au dimensiunea unui bob de orez și sunt implantate în mână cu ajutorul unei seringi, iar procedura nu este foarte dureroasă, conform securityporta.ro.

În plus, firmă suedeză din Stockholm numită Epicenter a început să injecteze gratuit microcipuri pentru personal și aproximativ 150 de tineri angajați s-au oferit să le folosească.

Implementarea cipurilor ridică probleme serioase deoarece nu poate fi separate de corp atunci când vrem, fiind prezente în permanență. Și nu se cunoaște cu adevărat impactul pe care îl au sau nu undele radio asupra corpului uman.

Ambele companii lucrează cu Jowan Osterlund, CEO al BioHax International, pentru a implementa acest program, scrie securityinfowatch.com.

Peter Boriskin, vicepreședinte în cadrul departamentului de management al produselor comerciale al Assa Abloy, și Robert Martens, vicepreședinte al departamentului de strategii și parteneriate al Allegion, cred că evoluția din industria biometrică și cea de control acces vor face ca implantarea cipurilor RFID să nu mai fie necesară, făcându-i să regrete pe cei care au ales această metodă în cazul în care ceva mai bun apare în viitor.

Robert Martens spune că „varietatea de soluții biometrice este diversă: recunoaștere facială, retina ochiului, scanarea irisului, analiza bătăilor inimii, analiza scrisului de mână, etc. Implantarea unui obiect străin nu este atrăgătoare și nu va fi necesară.”

Michael Patterson, CEO al firmei de securitate a rețelei Plixer, spune că vor fi oportunități pentru infractorii informatici să fure datele de pe aceste dispozitive chiar dacă sunt securizate cum trebuie și că este posibil ca microcipul implantat să fie compromis chiar dacă folosește criptarea. 

Robert Martens este de părere că pe viitor i-ar trebui adăugate câteva funcții în plus, ca un cod PIN sau o caracteristică biometrică, ca să rămână o metodă de autentificare persistentă și că dezavantajele implantării unui microcip depășesc beneficiile, fiind invanziv.

Patterson îi sfătuiește pe cei care se gândesc să își implanteze astfel de cipuri să își întrebe angajatorii ce politici de asigurare au pentru aceste dispozitive și ce vor acoperi: dacă acoperă orice fel de cheltuială medicală în cazul în care sănătatea le este afectată în vre-un fel de dispozitiv. În plus angajații trebuie să afle cine este responsabil pentru eliminarea dispozitivului și în cazul în care acesta este compromis, precum și ce se întâmplă când un angajat își dă demisia sau este concediat.

Experții recomandă folosirea dispozitivelor mobile în locul cipurilor RFID, deoarece acestea permit folosirea mai multor tehnologii ca NFC, Bluetooth și Wi-Fi.

Martens spune că: „Control accesul înseamnă securitate pe nivele, dar este și mai mult concentrat pe experiența utilizatorului pe măsură ce îl susține.”

„Oferirea acelei experiențe îmbunătățite este centrul soluțiilor de control acces de nouă generație,” spune el.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019