[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Cât de ușor ar putea fi furată o bicicletă electrică?

Un expert în securitate demonstrează cât de ușor ar putea fi furată o bicicletă electrică care vine cu dispozitiv de urmărire GPS.

Bicicletele electrice sunt la mare căutare în ultima perioadă. Au devenit foarte populare din dorința oamenilor de a reduce aglomerația în trafic și a dioxidului de carbon, în mediul urban și suburban. Ca în cazul oricărui lucru care devine popular, problemele și persoanele rău intenționate apar. Pentru deținătorii de biciclete electrice, o îngrijorare majoră este furtul acestora. Majoritatea bicicletelor electrice nu sunt ieftine și ar putea costa la fel de mult ca o motocicletă folosită sau o mașină în ultimul hal de uzură, scrie digitaltrends.com.

Pentru a rezolva aceste îngrijorări, precum și pentru a se diferenția de alți vânzători de biciclete electrice, compania olandeză Van Moof s-a axat pe securitate și măsuri anti-furt. Pe lângă faptul că este o bicicletă frumoasă creată de experți, bicicleta electrică S2 vine cu o aplicație pentru blocare și deblocare, un ecran LED care arată viteza și un buton electric pentru mărirea vitezei pentru accelerarea la cerere. din punct de vedere al securității, modelul S2 vine echipat cu o încuietoare ascunsă pentru roată, o alarmă extrem de zgomotoasă și până și un far care transmite mesajul S-O-S.

Bicicleta are și un sistem de urmărire GPS, precum și o echipe de „urmăritori de biciclete” care pleacă în căutarea biciclete în caz că aceasta este furată. Pentru a cita ce scrie pe pagina de suport a companiei, acest sistem de urmărire ar trebui să fie bruiat 24/7 timp de un an pentru a bloca sistemul de urmărire a bicicletei la nivel mondial și că dacă hoțul încearcă să scoată cartela SIM ar distruge bicicleta.

Recent, Digital Trends a făcut echipă cu un expert în securitate digitală și inginer care a testat bicicleta.  Conform celor de la Digital Trends, expertul în securitate (care a dorit să rămână anonim) a reușit să învingă sistemul de securitate al bicicletei cu ajutorul unor unelte a căror valoare nu depășește 12 dolari și în mai puțin de 60 de secunde. Expertul în securitate a reușit să dezactiveze sistemul de urmărire fără a declanșa alarma și fără a distruge bicicleta, eliminând cartela SIM.

Un purtător de cuvânt al VanMoof a declarat pentru Digital Trends că modelul folosit în filmare avea o „defecțiune”, susținând că propriile teste au arătat că alarma și mecanismul de blocare s-ar fi activat în timpul testului, scrie thenextweb.com.

În imaginile video postate de Digital Trends, procesul de scoatere a cartelei SIM a fost relativ simplu.

Vanmoof a precizat într-o postare că bicicleta nu a fost blocată adecvat înaintea inițierii procesului de scoatere a cartelei SIM, scrie electrek.co.

Vanmoof a postat un video în care demonstrează cum induce în eroare postarea celor de la Digital Trends. În video, Vanmoof arată cum atunci când se blochează adecvat bicicleta, dispozitivul de urmărire poate fi scos cu ușurință, dar scoaterea cartelei SIM declanșează alarma.

Vanmoof spune că odată ce cartela SIM este scoasă din dispozitiv, roata din spate a bicicletei rămâne blocată și alarma se activează, dar condiția este ca bicicleta să fie blocată dinainte. Vanmoof explică că Smart Cartridge, unde este introdusă cartela SIM, poate fi scos cu ușurință pentru a putea permite proprietarilor să îl trimită în service dacă este cazul, fără a fi nevoie să trimită toată bicicleta.

În plus, Vanmoof susține că vor înlocui gratuit bicicleta dacă nu pot recupera în două săptămâni bicicleta furată.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019