HomeStiriBusiness & TehnologieCât de dispuși sunt consumatorii să folosească biometria pentru securitate
cat-de-dispusi-sunt-consumatorii-sa-foloseasca-biometria-pentru-securitate

Cât de dispuși sunt consumatorii să folosească biometria pentru securitate

cat-de-dispusi-sunt-consumatorii-sa-foloseasca-biometria-pentru-securitateJumătate dintre consumatorii europeni și-ar împărtăși informațiile biometrice pentru securitatea online, dar acesta nu este singurul sector în care sunt deja folosite.

Mai mult de jumătate (51%) dintre consumatorii europeni și-ar împărtăși infomațiile biometrice pentru a-și îmbunătăți securitatea online, iar 41% ar face asta pentru o singură logare ce permite accesul la mai multe conturi, precum cele pentru servicii oferite de guvern și servicii de social media, conform unei cercetări realizate de Unnisys, scrie biometricupdate.com.

La cercetare au participat 3.500 de persoane dinșapte țări ale Uniunii Europene. O treime dintre cei care au participat la studiu au precizat că ar folosi biometria pentru a avea acces mai rapid la serviciile bancare și guvernamentale, iar 28% ar face asta pentru a reduce costul.

Cu toate acestea, 59% dintre respondenți au declarat că vor oferi informațiile biometrice după ce organizațiile explică care sunt măsurile de securitate implementate pentru protejarea acestora.

O altă cercetare realizată de Center for Identity de la Universitatea din Texas, SUA, analizează ce tip de informații biometrice sunt de acord consumatorii să împărtășească, scrie helpnetsecurity.com.

La cercetare au participat 1.000 de persoane din SUA, iar raportul arată că clienții se simt mai confortabil să folosească amprentele pentru autentificarea biometrică decât orice alt tip de tehnologie biometrică. Principala sursă de îngrijorare pentru cei care nu se simt confortabil în ceea ce privește celealte metode de autentificare biometrică este vorba de încălcarea intimității.

Tehnologia biometrică este folosită din ce în ce mai mult în toate colțurile lumii, fiind considerată o metodă sigură de autentificare. Cel mai recent, în Columbia, Gemalto a implementat un sistem de verificare al irisului pentru agenția vamală din această țară. Inițiativa a debutat în februarie cu lansarea unui prgram pilor pe aeroportul internațional El Dorado din Bogota. Sistemul automat de verificare ajută cetățenii și agenții vamali prin reducerea tipului pe care imigrații îl petrec așteptând la controlul de securitate și prin asigurarea unei verificări puternice a securității pentru fiecare călător, relatează businesswire.com.

 

 

 

Share With: