Conceptele smart home sunt cunoscute în cercurile tehnologice drept Internet of Things. Printre tehnologiile curente se află dispozitivele de iluminare sau alarmele de securitate care pot fi controlate de la distanță prin intermediul aplicațiilor mobile.
Internet of Things a devenit o piață foarte importantă pentru producătorii de gadget-uri, Asociația Consumatorilor de Electronice estimând că vânzarea sistemelor de securitate și smart energy vor ajunge la 574 de milioane de dolari în acest an, reprezentând o creștere de 23% față de 2014, informează Security InfoWatch.
Deși acest lucru nu se compară cu piața de 18 miliarde de dolari pentru TV-uri și display-uri, creșterea a fost rapidă. În materie de adoptare a tehnologiei smart home, se estimează că va mai dura cel puțin doi ani până când dispozitivele vor deveni destul de ieftine încât să fie folosite de consumatorul tipic, a explicat Eduardo Pihneiro, director Muzzley, o companie care creează platforme ce permit dispozitivelor să comunice între ele.
Dispozitivele IoT sunt determinantul a ceea ce va deveni casa automatizată. Odată ce acestea vor fi instalate, serviciile își vor adapta setările bazându-se pe preferințele utilizatorului.
Lucis Technologies vor distribui în curând un dispozitiv de iluminare numit NuBryte, bazat pe comportamentul utilizatorului, spre exemplu ora la care acesta ajunge acasă. Spre exemplu, senzorii vor aprinde luminile atunci când utilizatorul va folosi baia.
Filtrul de cafea al companiei Smarter va folosi datele tracker-ilor de fitness Fitbit. În cazul în care utilizatorul nu a reușit să doarmă în timpul nopții, filtrul va face o cafea mai puternic în acea dimineață.
Alte produse se concentrează pe notificări mai bune: bateriile de la detectoarele de fum vor alerta utilizatorul atunci când se va declanșa o alarmă, iar brățările vor vibra atunci când bebelușul începe să plângă.
Pe măsură ce piața smart home evoluează, producătorii vor fi nevoiți să convingă consumatorii că tehnologia nu este vulnerabilă în fața hackerilor.
,,Trebuie să fie ceva pe care oamenii să-l vadă și să vrea să îl facă. Trebuie să le facă viețile mai bune și să fie foarte ușor de utilizat”, a declarat Chris Penrose, vicepreședinte IoT al companiei AT&T.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…