[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Cardurile contactless VISA,susceptibile la atacuri

Cercetătorii britanici au descoperit o problemă a sistemului VISA care facilitează furtul banilor de pe cardurile care includ și cip RFID.

 Implementat şi la noi în ţară, sistemul de plată payWave de la VISA foloseşte un cip RFID cu ajutorul căruia posesorul cardului poate valida o tranzacţie fără a mai folosi codul de protecţie PIN şi fără a mai introduce cardul într-un POS, informează Go4it.ro .

Deoarece sistemul este gândit pentru plăţile mărunte făcute în mod curent şi nu foloseşte autentificări manuale suplimentare, VISA şi băncile emitente au stabilit şi o limită pentru sumele care pot fi transferate în cadrul unei operaţiuni, însă acest sistem se pare că nu funcţionează tot atât de bine pe cât şi-ar fi dorit instituţiile bancare.

Conform lucrării publicate de cercetătorii britanici, sistemul VISA poate fi păcălit să valideze tranzacţii cu o valoare care depăşeşte limita impusă pentru plata contactless atunci când moneda folosită este alta decât cea curentă folosită de banca emitentă. Dacă bariera în moneda implicită funcţionează, utilizarea unei monede străine şi conversia valutară făcută de bancă scurtcircuitează sistemul de protecţie VISA şi permite validarea contactless a unor tranzacţii cu o valoare de cel mult 999.999 de dolari.

Britanicii afirmă că această breşă poate fi speculată de cei care vor folosi o metodă ingenioasă prin care datele de pe un card bancar contactless pot fi accesate fără ştirea utilizatorului. Acum doi ani, cercetătorii viaForensic au arătat că pe un telefon Android echipat cu cip NFC pot fi instalate aplicaţii speciale care imită un POS şi determină cardul bancar să încerce să se autentifice şi să semneze o tranzacţie.

Cercetătorii din cadrul universităţii Newcastle afirmă că, folosind această metodă, persoanele rău intenţionate pot pregăti un astfel de telefon, pot iniţia o tranzacţie şi pot încerca să treacă pe lângă persoanele străine în locuri aglomerate în speranţa că unul dintre cardurile din buzunarele acestora vor trece suficient de aproape de ei pentru a putea valida tranzacţia.

VISA Europe afirmă că metoda descoperită de cercetătorii britanici nu reprezintă o problemă reală. Compania afirmă că efectuarea unor astfel de plăţi frauduloase este extrem de dificilă dincolo de uşile laboratorului, în lumea reală. Compania nu a oferit încă o declaraţie referitoare la problema care permite ocolirea limitelor de sumă stabilite pentru tranzacţiile contactless.   

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019