HomeStiriBusiness & TehnologieCanada introduce noi reguli pentru dronele recreaționale
canada-introduce-noi-reguli-pentru-dronele-recreationale

Canada introduce noi reguli pentru dronele recreaționale

canada-introduce-noi-reguli-pentru-dronele-recreationaleGuvernul canadian a modificat leagea pentru a impune noi reguli pentru dronele recreaționale deoarece acestea continuă să producă incidente.

Canada aduce măsuri stricte pentru folosirea de drone recreaționale. Ministrul transporturilor, Marc Garneau, a anunțat joi noi restricții mentie să reducă numărul de incidente în care dronele recreaționale s-au apropiat prea mult de avioane, scrie zdnet.com.

Printre noile restricții se numără obligativitatea operatorilor de drone de a marca pe acestea informațiile de contact și interdicția de a le pilota noaptea sau când este înnorat.

De asemenea, dronele nu au voie să zboare mai sus de 90 de metri; la mai puțin de 75 de metri de clădiri, vehicule și oameni; la mai puțin de 9 kilometri de aeroporturi, aeroporturi pentru elicoptere, baze navale sau oriunde un aparat de zbor decolează și aterizează.

Noile reguli privesc utilizarea dronelor care cântăresc mai mult de 250 de grame dar nu depășesc greutatea de 35 kg, relatează Agerpres.

Aceste măsuri nu se aplică în cadrul dronelor utilizate în scopuri comerciale, universitare sau de cercetare, a subliniat el. Contravenienții riscă o amendă care poate atinge 3.000 de dolari canadieni (2.100 de euro).

“Nu neglijez faptul că utilizarea dronelor reprezintă un risc sporit pentru securitatea aeriană“, a declarat Garneau. 

Numărul de incidente în care au fost implicate drone recreaționale în Canada a crescut de la 41 în 2014, la 148 în 2016, a subliniat el.

Noile reguli sunt provizorii și vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de maximum un an, până la adoptarea unor dispoziții legale permanente.

Aceste măsuri au fost salutate de Asociația internațională de transport aerian (IATA), de mai multe companii aeriene canadiene, printre care Porter Airlines și Air Transat, precum și de conducerea aeroporturilor din Canada.

Share With: