[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Camerele Nest erau expuse unor vulnerabilități de securitate

Un cercetător în securitate a făcut publice luna aceasta defecte de securitate al camerelor Nest care puteau permite hoților să le oprească, iar Nest a anunțat pe 30 martie că a remediat defecțiunea.

Dacă hoții aveau cunoștințe tehnice, ar fi putut profita cu ușurință de defectele descoperite de expertul în securitate, scrie mashable.com.

Jason Doyle a publicat recent un set de trei vulnerabilități pe care le-a descoperit în camerele Nest. Acestea profitau de sistemul camerei care are mereu Bluetooth-ul deschis, permițând oricărui dispozitiv care se află în raza lui să copleșească sistemul prin intermediul unui atac și să îl oprească.

Doyle spune că a raportat defectele în octombrie 2016, când le-a descoperit, dar compania nu a actualizat software-ul pentru a rezolva problemele, așa că a decis să facă publice informațiile în urmă cu două săptămâni pentru a avertiza utilizatorii.

Modelele afectate de vulnerabilități sunt Dropcam, Dropcam Pro, Nest Cam Outdoor și Nest Cam Indoor care folosesc versiunea 5.2.1 a softului integrat al Nest.

Doyle a creat o aplicație pentru a expune defecțiunile de securitate. A dezactivat camera pentru un minut doar prin apăsarea unui buton, scrie Inside Edition.

„Șaizeci de secunde sunt chiar importante pentru o pauză datorată unei defecțiuni a unei camere de securitate. Se pot întâmpla atâtea în 60 de secunde,” a declarat Doyle.

El a făcut o demonstrație care a arătat că prin dezactivarea camerei, în 60 de secunde pot dispărea o pictură valoroasă și un laptop fără ca propietarul să știe.

Nest a declarat pentru Inside Edition că începând cu 30 martie, software-ul de la toate camerele a fost actualizate automat pentru a rezolva problema. Nest a mai spus și că nici o cameră a clienților nu a fost afectată.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019