HomeStiriBusiness & TehnologieCamerele Nest erau expuse unor vulnerabilități de securitate
camerele-nest-erau-expuse-unor-vulnerabilitati-de-securitate

Camerele Nest erau expuse unor vulnerabilități de securitate

camerele-nest-erau-expuse-unor-vulnerabilitati-de-securitateUn cercetător în securitate a făcut publice luna aceasta defecte de securitate al camerelor Nest care puteau permite hoților să le oprească, iar Nest a anunțat pe 30 martie că a remediat defecțiunea.

Dacă hoții aveau cunoștințe tehnice, ar fi putut profita cu ușurință de defectele descoperite de expertul în securitate, scrie mashable.com.

Jason Doyle a publicat recent un set de trei vulnerabilități pe care le-a descoperit în camerele Nest. Acestea profitau de sistemul camerei care are mereu Bluetooth-ul deschis, permițând oricărui dispozitiv care se află în raza lui să copleșească sistemul prin intermediul unui atac și să îl oprească.

Doyle spune că a raportat defectele în octombrie 2016, când le-a descoperit, dar compania nu a actualizat software-ul pentru a rezolva problemele, așa că a decis să facă publice informațiile în urmă cu două săptămâni pentru a avertiza utilizatorii.

Modelele afectate de vulnerabilități sunt Dropcam, Dropcam Pro, Nest Cam Outdoor și Nest Cam Indoor care folosesc versiunea 5.2.1 a softului integrat al Nest.

Doyle a creat o aplicație pentru a expune defecțiunile de securitate. A dezactivat camera pentru un minut doar prin apăsarea unui buton, scrie Inside Edition.

„Șaizeci de secunde sunt chiar importante pentru o pauză datorată unei defecțiuni a unei camere de securitate. Se pot întâmpla atâtea în 60 de secunde,” a declarat Doyle.

El a făcut o demonstrație care a arătat că prin dezactivarea camerei, în 60 de secunde pot dispărea o pictură valoroasă și un laptop fără ca propietarul să știe.

Nest a declarat pentru Inside Edition că începând cu 30 martie, software-ul de la toate camerele a fost actualizate automat pentru a rezolva problema. Nest a mai spus și că nici o cameră a clienților nu a fost afectată.

 

 

 

Share With: