404 Not Found


nginx
Camerele de securitate sunt vulnerabile la atacuri ce folosesc lumina infraroșie VIDEO - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Camerele de securitate sunt vulnerabile la atacuri ce folosesc lumina infraroșie VIDEO

Un studiu al cercetătorilor universității Ben Gurion a descoperit cum camerele de securitate sunt vulnerabile la atacuri ce folosesc lumina infraroșie. 

Cercetătorii universității Negev Ben-Gurion au demonstrat că camerele de securitate infectate cu malware pot primi semnale ascunse și pot împărtăși informații sensibile, folosind aceleași dispozitive de supraveghere folosite pentru protecția clădirilor, scrie ecnmag.com.

Metoda, conform cercetătorilor, ar funcționa pe camere de securitate profesionale și pentru acasă, și chiar pe sonerii LED, care pot detecta lumina infraroșie, care nu este vizibilă ochiului uman.

Această tehnică a fost numită “aIR-Jumper” și permite și crearea de comunicații optice, ascunse, bidirecționale între rețele interne ale organizațiilor.

Echipa de cercetători condusă de Dr. Mordechai Guri, șef de cercetare și dezvoltare al Centrului de Cercetare al Securității Cibernetice (Cyber Security Research Center – CSRC) din cadrul universității Ben-Gurion, arată cum infraroșul poate fi folosit să creeze un canal de comunicare ascuns între malware-ul instalat într-o rețea internă de computere și un atacator aflat la sute de metri distanță sau chiar la câțiva kilometri, dar direct vizibil. Atacatorul poate folosi acest canal de comunicare pentru a trimite comenzi și pentru a primi mesaje de răspuns.

Pentru a transmite informații sensibile, atacatorii folosesc LED-urile care emit lumină infraroșie, care sunt de obicei folosite pentru viziune nocturnă. Cercetătorii au arătat cum un malware poate controla intensitatea luminii infraroșii pentru a comunica cu un atacator aflat la distanță. Acesta poate primi semnalul folosind o cameră simplă. Atacatorul poate înregistra și decoda semnalele pentru a afla informații sensibile.

Atacatorii pot folosi aceast canal ascuns pentru a comunica cu un malware din interiorul organizației, transmițând semnale ascunse. Acestea pot fi ascunse în imaginile video înregistrate de camere și apoi pot fi interceptate și decodate de malware.

Camerele de securitate sunt unice prin faptul că au ”un picior” înăuntrul organizației, conectat la rețelele interne pentru scopuri legate de securitate, și ”celălalt picior” în afara organizației, țintit specific la spațiul public din apropiere, oferind acces optic foarte convenabil din diferite unghiuri și direcții,” a declarat Mordechai Guri, citat de fastcompany.com.

Aceiași cercetători au arătat cum becurile hard disk-urilor și zgomotul unui hard drive pot fi folosite pentru a fura informații.

Un grup de cercetători în securitate ai Universității din Washington au arătat cum pot folosi un difuzor inteligent și un cântec pentru „a vedea” unde te afli în cameră.

Iată un video în care cercetătorii folosesc camera video pentru a fura informații, parole și un pasaj din Aventurile lui Tom Sawyer:

Iată un alt video despre folosirea camerelor pentru a comunica cu rețeaua:

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019