HomeStiriBusiness & TehnologieCamerele de securitate pentru acasă înregistrate în programe ale poliției

Camerele de securitate pentru acasă înregistrate în programe ale poliției

Districtul Stafford lansează un program pentru folosirea de camere de securitate pentru acasă în investigațiile polițiștilor.

Locuitorii cartierelor din Virginia de nord s-au înscris pentru a-și înregistra camerele de securitate într-un program al poliției destinat ajutării prinderii infractorilor. Biroul șerifului din districtul Stafford a lansat noul program, numit pe scurt SCOPE (de la Stafford County Operation Public Eye), care a fost creat după modelul unui program similar din Indiana, scrie fox5dc.com.

În program s-au înscris deja 55 de locuitori în mai puțin de o lună. Programul oferă polițiștilor acces la imaginile de la camerele de supraveghere deținute de locuitori în cazul unor infracțiuni. Poliția spune că anchetatorii pot identifica rapid camerele care ar fi putut înregistra acțiunile infractorilor.

O îngrijorare a locuitorilor este intimitatea, dar polițiștii au precizat că chiar dacă camera este înregistrată în program, asta nu permite polițiștilor să vadă imaginile fără a avea permisiune.

În schimb, în statul Texas, o cameră de securitate a înregistrat un incident în care se tragă dintr-o mașină. Incidentul a avut loc pe 28 august, puțin după ora 22.00 seara. Nimeni nu a fost rănit, dar această întâmplare i-a speriat pe locuitori, scrie kwtx.com.

Unii locuitori care locuiesc în apropierea locului unde au avut loc împușcăturile au instalat camere de securitate, iar alții au luat măsuri mai drastice și au decis să se mute.

De obicei, parteneriatele public-private includ municipalitatea, poliția și mediul de afaceri pentru a asigura securitatea orașelor și o dezvoltare cât mai bună a acesteia și a altor sectoare, conform securityportal.ro.

Dar de această dată, partenerii polițiștilor sunt cetățenii de rând care au instalate camere de securitate.

Pentru a rezolva problemele, orașele extind și îmbunătățesc trotuarele și aleile și creează mai multe spații verzi. Nu este de ajuns, doar simpla oferire de căi de deplasare mai bune, trebuie să ne asigurăm că sunt și sigure.

Pe măsură ce orașele cresc, felul în care înțelegem siguranța trebuie să se extindă dincolo de folosirea supravegherii video pentru a combate infracțiunile. Ar trebui create inițiative de siguranță care includ siguranța economică, care se referă la infrastructura care asigură mijloace de trai pentru comunitate, și cea civilă sau siguranța publică, care se referă la integritatea podurilor, aleilor pietonale și pistelor pentru bicicliști și a intersecțiilor.

Share With: