HomeStiriBusiness & TehnologieCamera de supraveghere din locuință îi poate intimida pe hoți
Camera de supraveghere din locuință îi poate intimida pe hoți

Camera de supraveghere din locuință îi poate intimida pe hoți

Camera de supraveghere din locuință îi poate intimida pe hoțiProprietarii unui apartament din Baia Mare au surprins doi hoți cu ajutorul sistemului de supraveghere video montat în apartament.

Proprietarii unui apartament din Baia Mare și-au montat camere de supraveghere. Acestea au surprins, cum doi indivizi intră în locuință purtând măști și mănuși chirurgicale. Imediat ce au realizat sunt filmați, s-au speriat și au fugit fără să mai ia nimic, conform stirileprotv.ro.

Proprietarii au mers cu imaginile la poliție și au depus plângere. Polițiștii au reușit să îi identifice pe infractori.
Incidentul s-a întâmplat duminică, 19 mai, şi imaginile au fost postate ulterior pe Facebook, scrie adevarul.ro.

Tentativa de furt a avut loc în cartierul Săsar din Baia Mare şi potrivit proprietarului uşa era închisă, hoţii folosind o cheie specială pentru a o deschide iar la plecare „vizitatorii” au închis uşa.

Pe imaginile se poate vedea cum doi tineri, care poartă pe faţă măşti chirurgicale, intră într-un apartament din Baia Mare. Unul dintre ei s-a oprit la cuier pentru a verifica buzunarele hainelor, iar celălalt a luat-o către masa din bucătărie. În acel moment, au şi observat că proprietarul apartamentului are camera de supraveghere în casă. Speriaţi, cei doi au luat-o la fugă.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

România este ţara în care trei locuinţe sunt prădate de hoţi în fiecare zi. În perioada sărbătorilor, pericolul este şi mai mare. Infractorii caută şi găsesc metode tot mai inventive de a da lovitura. Poliţiştii spun însă că sunt câteva reguli de aur pe care ar trebui să le respectăm, ca să găsim casa neatinsă atunci câd ne întoarcem din vacanţă, scrie digi24.ro.

Georgian Drăgan – purtător de cuvânt al Poliţiei Române: „Să roage vecinii să verifice periodic starea locuinței, bineînțeles, înainte să plece de acasă să se asigure că au închis ușile, ferestre. Să nu posteze fotografii sau mesaje pe rețele de socializare întrucât vor atrage atenția persoanelor rău-intenționate care pot vizita locuința în lipsa proprietarilor și pot sustrage anumite bunuri. Există posibilitatea ca anumite persoane rău-intenționate să se prezinte la anumite locuințe și să afirme că sunt reprezetanții unor societăți de electricitate, de gaze, să solicite accesul în locuință.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: „De frica hoților, tot mai mulți români își dotează casele cu sisteme de securitate și camere de supraveghere. Ceea ce nu știu însă oamenii este faptul că infractorii reușesc să țină pasul cu tehnologia.

Liviu Arsene, expert în securitate cibernetică: „Toate prezintă anumite vulnerabilități de securitate pe care hackerii le pot exploata foarte ușor de la distanță. O consecință este faptul că atacatorul vă poate supraveghea în locuință, mai ales dacă acele camere se află în imobil. Practic, nu doar dumneavoastră aveți acces, ci și atacatorii. În 2019, din păcate, este destul de ușor să compromiți astfel de sisteme inteligente conectate la internet.

Share With: