404 Not Found


nginx
Ca sa te feresti de pisicuta si gandac, cardul bancar trebuie invelit in staniol - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Ca sa te feresti de pisicuta si gandac, cardul bancar trebuie invelit in staniol

Posesorii de carduri ar trebui să le poarte în suporturi metalice sau în folie de aluminiu pentru alimente (staniol – n.red.), pentru a fi protejaţi de copierea acestora de la distanţă prin dispozitive speciale, a declarat, joi, la Forumul de Prevenire a Fraudelor, preşedintele Asociaţiei Examinatorilor de Fraude Certificaţi (ACFE) din România, Elena Constantin, citată de Agerpres.

 

 

SPECIALIŞTII FBI sunt şi mai categorici – “PLĂTIŢI ÎNTOTDEAUNA CASH!”, în condiţiile în care se pare că în SUA cardurile emise sunt mai vulnerabile decât cele din Europa.

Potrivit lui Florin Gogoaşă, membru în board-ul ACFE România şi partener la Bleu Lab, în România furturile de pe carduri sunt realizate în special cu dispozitive numite “pisicuţe” şi “gândaci”.

“Pisicuţa” este un dispozitiv de citire carduri care poate fi legat la picior, iar sfatul experţilor este ca, dacă un vânzător, chelner sau casier scapă cardul clientului pe jos, cardul ar trebui blocat pentru că aceasta este cea mai utilizată modalitatea de folosire rapidă a “pisicuţei”.

“Gândacul” este un dispozitiv minuscul care se introduce în POS-ul (terminalul de plată) unui magazin după program, de către angajaţi sau de către o persoană care se poate ascunde peste noapte, iar datele tuturor cardurilor care vor fi utilizate în acel magazin vor fi citite de pe un laptop.

O altă metodă presupune folosirea unor dispozitive care citesc de la distanţă datele cardurilor persoanelor prezente într-o zonă comercială intensă. Acestora le sunt sustrase apoi, mici sume de bani, mascate sub forma unor comisioane bancare, iar persoanele păgubite uneori nu află niciodată că au contribuit la bunăstarea unor fraudatori.

Specialiştii avertizează asupra riscurilor mari asociate cardurilor, indiferent dacă acestea au bandă magnetică, cip sau wireless.

“Băncile ar trebui să dea utilizatorilor, la emiterea cardului, şi o broşură care să îi înveţe cum să se protejeze de fraudă şi să recunoască măcar ATM-urile modificate sau false“, a spus preşedintele ACFE România.

Pe de altă parte, reprezentanţii băncilor din România spun că tehnologia 3 D Secure şi codul de trei cifre de pe spatele cardului asigură o protecţie ridicată, iar unele bănci spun că nu s-au mai confruntat din 2005 cu clonare de carduri.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019