HomeStiriBusiness & TehnologieBeneficiile cloud-ului pentru securitate
beneficiile-cloud-ului-pentru-securitate

Beneficiile cloud-ului pentru securitate

beneficiile-cloud-ului-pentru-securitatePentru integratori, folosirea cloud-ului este un mod mai bun de a servi clientul pe măsură ce permite companiei să ofere securitate robustă, iar dispozitivele IoT care îl folosesc pot aduce riscuri.

Termenul cloud este de multe ori neînțeles și folosit greșit. Găzduirea cloud este folosită de mulți ani pentru online banking, conferințe virtuale și alte sarcini și servicii. Multe companii, în zilele noastre, operează în primul rând din cadrul unei infrastructurii susțiunută de cloud, scrie securityinfowatch.com.

Cloud computing, software ca serviciu (SaaS) și servicilei administrate continuă să populeze industria de securitate fizică. Pe măsură ce integratorii trec la zona de rețele și tehnologia informației, adoptarea cloud-ului pentru găzduire este o prioritate principală din cauza eficienței, protecției și sclabilității inerente și a accesibilității acestui sistem de administrare a securității fizice.

Pentru integratori, folosirea cloud-ului este un mod mai bun de a servi clientul pe măsură ce permite companiei să ofere securitate robustă, protecție a datelor și o extindere descătușată a sistemului cu puțin suport din partea serviciilor și hardware-urilor din afară, particulare.

Integratorii de sisteme îmbrățișează și profită de sistemele de control acces și programe de administrare a securității găzduite de cloud, în timp ce adaugă noi categorii pentru serviciile de la distanță.

Securitatea cibernetică a mediului de cloud este principala îngrijorare a personalului IT sau a celor care administrează rețelele. Cloud computing oferă o serie de avantaje:

1. Securitatea este fortificată – design-ul pe mai multe nivele al cloud-ului produce securitate a datelor și acces la acestea cu măsuri de protecție suplimentare.

2. Nu folosește niciodată numele de utilizator și parolele setate din fabrică – fiecare sistem are atribuit o parolă unică. Autentificarea în doi pași, criptarea și certificarea SSL în sistemele de administrare a securității  păstrează informațiile în siguranță.

3. Recuperarea informațiilor în cazul unui dezastru – o soluție de control acces SaaS poate elimina riscul de a pierde informațiile din cauza neglijenței sau pentru că nu este timp pentru un backup regulat al bazei de date. Un produs de încerdere poate oferi informațiile în cazul în care baza de date primară nu mai poate fi operată deoarece informațiile există stocate în altă parte și pot fi readuse online.

Deși echipamentele mai vechi nu sunt sigure pentru operarea în mediul cloud, mediul cloud care găzduiește un sistem de control acces poate ajuta prin integrarea cu aproape orice tip de echipament, facilitând folosirea unui mediu de cloud sigur.

Recent, Comisia Europeană plănuiește noi reguli pentru dispozitivele Internet of Things. Firmele de securitate avertizează că multe dintre aceste dispozitive sunt echipate cu protecții de securitate puține sau chiar le lipsesc, relatează 4hoteliers.com.

Cloud Security Alliance spune că securitatea dispozitivelor IoT este un risc care se extinde către cloud, scrie eweek.com.

Cloud Security Alliance a publicat recent un raport cu cele mai bune practici pentru construirea dispozitivelor IoT.

 

 

 

Share With: