[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Banca Centrală din Mexic atacată de hackeri: Milioane de dolari au fost sustrase din conturi

Banca Centrală din Mexic a fost atacată de hackeri care au reușit să sustragă peste 15 milioane de dolari (300 de milioane de pesos). În urma incidentului banca vrea să creeze propiul departament de securitate cibernetică.

Sistemul bancar din Mexic a greșit cumva transferuri electronice bancare între bănci care ajung să valoreze undeva între 18 și 19 milioane de dolari, au precizat luni autoritățile. Banca Centrală din Mexic și autoritățile care se ocupă de această problemă nu știu dacă este din vina hackerilor, o înșelătorie internă sau erori, conform apnews.com.

Se cunoaște însă că securitatea băncilor este una laxă. Mario Di Costanzo, care este șeful comisiei guvernamentale care se ocupă de protecția clienților, spune că băncile trebuie să își protejeze propria identitate, nu doar cea a clienților. El mai spune că nu este clar cum au avut loc tranzacțiile ilegale, efectuate prin intermediul SPEI(sistemul electronic oficial de plăți din Mexic asemănător SWIFT), dar se știe că au fost ilegale deoarece identitatea celor care au primit banii este necunoscută.

Lipsa banilor a fost descoperită după ce au fost descoperite vulnerabilități software pe 27 aprilie și băncile au intrat în alertă de securitate.

Banca centrală a precizat într-un anunț că noul departament va crea și emite reguli pentru securitatea informației care să fie aplicate de băncile din Mexic, care sunt supravegheate de Banca Centrală, scrie reuters.com.

Guvernatorul băncii, Alejandro Diaz de Leon spune că țara a avut parte de un atac fără precedent asupra sistemului de plăți și speră ca măsurile ce vor fi luate vor opri viitoarele incidente de acest fel.

Atacul asupra băncilor din Mexic este similar cu atacul cibernetic care adus la furtul de 81 de milioane de dolari de la Banca centrală din Bangladesh din 2016. Banca Centrală nu a identificat băncile lovite de atacul cibernetic și nu a dat detalii cu privire la cât au putut fura  hoții din aceste bănci.

Deși băncile au pierdut peste 300 de milioane de pesos, nu se știe cât din această sumă a fost retrasă de la ghișeurile băncilor.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019