HomeStiriBusiness & TehnologieAvantajele sistemelor de scanare a irisului
avantajele-sistemelor-de-scanare-a-irisului

Avantajele sistemelor de scanare a irisului

avantajele-sistemelor-de-scanare-a-irisuluiPrintre avantajele sistemelor de scanare a irisului se numără eficiența, cea mai mare acuratețe și imposibilitatea de păcălire a sistemului.  

Privind recunoașterea irisului, progrese importante au început la sfârșitul anilor ’80. Primul algoritm pentru recunoașterea autmată a irisului a fost licențiat în 1994. În zilele noastre, aeroporturile și controalele de la punctele de frontieră folosesc amprente, scanări ale retinei sau caracteristici ale feței pe care le au la dispoziție ca punct de referință pentru persoanele suspicioase care încearcă să treacă de punctele de securitate. Computere rapide pot folosi algoritmi pentru a găsi repede potriviri din vastele colecții de informații, scrie ifsecglobal.com.

De la sfârșitul anilor ’90, tehenologia de recunoaștere a irisului este folosită de bănci și aeroporturi ca metodă de autentificare. Astăzi s-a extins la clădiri guvernamentale, școli și centre de cercetare, clădiri judiciare, sănătate și altele, scrie sourcesecurity.com.

Recunoașterea irisului este tehnologia biometrică care folosește unicitatea și stabilitatea în timp a modelului irisului pentru autentificare. Aceasta are cea mai mare acuratețe dintre toate celelalte tehnologii biometrice.

Sistemele de recunoaștere a irisului sunt ușor de folosit și au un cost care le dovedește eficiența. Nu este nevoie de costuri de înlocuire a cardurilor furate sau pierdute, iar scanarea irisului se face rapid, unele sisteme permițând scanarea a 30 de persoane într-un minut de la o distanță de câțiva metri.

Cititoarele de iris pot reduce multe îngrijorări și oferă un nivel mai mare de securitate deoarece nu există carduri care să fie furate, împrumutate, multiplicate sau pierdute, iar informația oferită de iris nu poate fi falsificată. Un scaner de iris nu poate fi păcălit de machiaj sau schimbări ale hainelor și ale coafurii.

Recunoașterea persoanei prin scanarea irisului înseamnă că metoda de autetificare face o legătură directă cu identitatea persoanei verificate, ceea ce nu se întâmplă în cazul unui sistem pe bază de card de acces deoarece acesta nu poate verifica identitatea persoanei care îl deține.

Integrarea scanării irisului cu alte sisteme de securitate pentru îmbunătățirea control accesului oferă o mai mare eficiență. De asemenea se poate folosi în diverse aplicații și locații, de la clădiri guvenamentale la industria farmaceutică și de construcții.

Eficiența scanării irisului ușurează ratele de transfer din sistem, iar asta se dovedește prin faptul că are cele mai reduse identificări sau respingeri greșite.

 

 

 

Share With: