[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Atos va coordona sistemul de control acces biometric de la Jocurile Olimpice din 2020

Atos va avea un rol important în implementarea sistemului de control acces pe baza de recunoașterii faciale în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2020, care vor avea loc în Japonia.

Atos este un partener mondial în domeniul IT al Comitetului Olimpic Internațional. compania va fi un manager general al sistemelor de control acces avansate. Panasonic va furniza echipamentele sistemelor de control acces avansate, iar NEC va aduce tehnologia de recunoaștere facială pentru identificarea atleților, personalului și voluntarilor care intră în locațiile olimpice, scrie findbiometrics.com.

Atos va integra circuite integrate în cartelele de acces folosite de persoanele acreditate să acceseze peste 350 de intrări inclusiv cele de la satul olimpic, principalul centru de presă și centrul internațional de transmisie.

Pentru a se asigura că intrarea a 300.000 de persoane, care sunt implicate în Jocurile Olimpice din 2020, merge ca pe roate. Sistemul de recunoaștere facială al NEC este un proces de identificare foarte sigur care reduce timpul de acces față de alte ediții. Este pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice când un sistem de recunoaștere facială este folosit, scrie webwire.com.

Comitetului Olimpic Internațional și Atos au îmbrățișat transformarea digitală. Echipa Atos se va ocupa și de organizarea departamentului IT în cadrul evenimentului. Jocurile Olimpice vor putea fi urmărite folosind diferite platforme, inclusiv cele mobile și online, se precizează pe atos.net.

NEC a anunțat încă din luna august a lui 2018 că va asigura un sistem de recunoaștere facială mare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice ce vor avea loc în vara lui 2020 în Tokyo, conform securityportal.ro.

Sistemul de recunoaștere facială al celor de la NEC este construit în jurul unui motor de inteligență artificială numit NeoFace, care face parte din gama cuprinzătoare de tehnologie de autentificare biometrică Bio-IDiom. Implementarea constă în conectarea informațiilor oferite de fotografii cu un card care trebuie purtat de persoana acreditată.

Organizatorii locali speră ca sistemul să elimine eficient intrarea cu acte de identitate false, să reducă aglomerarea în jurul cozilor de acreditare și să reducă stresul sportivilor.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019