[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Arm colaborează cu laboratoare de testare pentru teste de omologare a securității IoT

Arm a anunțat că colaborează cu mai multe laboratoare de testare a securității pentru a oferi o omologare a securității independentă.

Pentru a întări încrederea în dispozitivele și serviciile IoT, Arm a anunțat, luni, că a semnat un parteneriat cu mai multe laboratoare de testare a securității pentru a oferi o omologare a securității independentă. Noul proces de omologare va verifica ca dispozitivele să respecte cadrul Platform Security Architecture (PSA) al Arm. Arm spune că programul de Omologare PSA ar trebui să ajute organizațiile să se asigure că achiziționează cip-uri sau dispozitive cu un nivel de securitate adecvat, scrie zdnet.com.

Partenerii de testare Arm includ laboratoarele Brightsight, CAICT, Riscure și UL, împreună cu firma de consultanță Prove&Run.

Lansat în 2017, Platform Security Architecture este un cadru alcătuit din patru pași care ghidează producătorii IoT prin cele mai bune abordări practice ale securității. Noul program de certificare, spune Arm, se aplică vastei majorități de dispozitive IoT de pe piață. Pe baza unor modele de amenințări publicate deschis, a unor specificații și a unor coduri de programare gratuite, se poate aplica și la modele mai vechi precum și noi procesoare și arhitecturi de procesare.

După atacul botnet-ului Mirai din 2017, a devenit clar că mulți furnizori de dispozitive IoT acordă puțină atenție securității. Pentru a se ocupa de această scăpare, Arm a lansat noul program de omologare a securității, conform venturebeat.com.

Clienții arm au vândut peste 130 de miliarde de procesoare până în prezent și 70% din populația lumii folosește dispozitive care au încorporate procesoare Arm, spune compania.

Omologarea PSA permite producătorilor de dispozitive să obțină securitatea necesară pentru cazul special în care este folosit dispozitivul prin oferirea a trei nivele progresive de asigurare a securității – atribuite prin analizarea vectorilor de atac care amenință fiecare caz de folosire.

Spre exemplu, un senzor de temperatură dintr-un câmp ar necesita un nivel de securitate diferit (nivelul 1) față de un senzor amplasat într-o casă (nivelul 2) sau într-o fabrică (nivelul 3). După testare, toate dispozitivele omologate OSA vor primi carduri semnate electronic (token-uri de atestare) pentru a arăta la ce nivel de securitate s-a ajuns, permițând organizațiilor și furnizorilor de servicii cloud să ia decizi pe baza riscurilor.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019