HomeStiriBusiness & TehnologieArm a creat un procesor destinat prevnirii atacurilor fizice asupra dispozitivelor IoT
arm-a-creat-un-procesor-destinat-prevnirii-atacurilor-fizice-asupra-dispozitivelor-iot

Arm a creat un procesor destinat prevnirii atacurilor fizice asupra dispozitivelor IoT

arm-a-creat-un-procesor-destinat-prevnirii-atacurilor-fizice-asupra-dispozitivelor-iotArm a anunțat lansarea Cortex-M35P, un procesor creat special pentru prevenirea atacurilor fizice asupra dispozitivelor Internet of Things (IoT).

Marele producător britanic de semiconductoare crede că până în 2035, până la un trilion de dispozitive conectate la internet vor fi folosite în lumea întreagă, scrie zdnet.com.

Compania spune că având în vedere numărul de dispozitive conectate la internet, care pot deveni o suprafață de atac pentru hackeri, „securitatea nu mai este opțională”.

Un exemplu al puterii devastatoare pe care o poate avea cineva care folosește aceste dispozitive nesecurizate a fost în cazul botnet-ului Mirai, ce era alimentat de milioane de dispozitive IoT nesigure.

Pentru securitatea dispozitivelor IoT, atacurile cibernetice care se folosesc de vulnerabilități și de software nu sunt singura grijă. Atacurile fizice care pot include contactul direct sau apropierea de procesorul sau microprocesorul unui dispozitiv țintesc vulnerabilități legate de implementarea procesorului.

Cortex M35-P face parte din gama de procesoare Cortex-M. Barierele fizice ar putea ajuta la protejarea luminilor inteligente folosite la iluminarea străzilor orașelor mari sau a contoarelor inteligente ce monitorizează consumul de apă în locuință, spun cei de la ARM, citați de silicon.co.uk.

În trecut, folosirea unei protecții fizice putea fi justificată doar pentru plățile cu carduri inteligente.

Paul Williamson, vicepreședinte în cadrul „IoT device intellectual property” al ARM spune că dispozitivele IoT operează acum informații ce au o valoare mai mare, iar instrumentele și informațiile necesare realizării cu succes al unui atac fizic devin mai ieftine.

Cortex M35-P a fost creat pentru a rezista încercărilor de a strica procesorul și se bazează pe o tehnologie folosită de companie pentru protecția cardurilor inteligente și de credit. Procesorul include TrustZone de la ARM, care izolează fizic informațiile sensibile de pe cip, și a primit o certificare ISO 26262 pentru pachetul de siguranță implementat.

Securitatea fizică este integrată în design. Include și celelalte funcții security IP pe care ARM le-a creat: TrustZone, CryptoIsland și CryptoCell, scrie pcper.com.

 

 

 

Share With: