Din această reţea făceau parte 27 de persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani. Astfel, 12 persoane sunt din municipiul Rădăuţi, patru din Botoşani, trei din Arad, două din Constanţa şi câte una din Suceava, Siret, Sibiu, Călăraşi, Braşov şi Iaşi, cercetate din anul 2010 de poliţiştii BCCO Suceava sub îndrumarea DIICOT Suceava, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, frauda informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit DIICOT Suceava, gruparea avea ca mod de operare, obţinerea datelor de acces la conturi bancare ale clienţilor băncii PosteItaliane prin metoda phishing. Cu ajutorul acestor date, accesau ilegal conturile online banking şi efectuau ulterior transferuri bancare prin intermediul platformei de internet banking a băncii respective de pe conturile fraudate prin phishing pe alte conturi de card valide, aparţinând aceleiaşi bănci, carduri ce se aflau deja în posesia membrilor grupării, transmite Mediafax
Membrii grupării procurau în prealabil aceste carduri către care erau virate sumele de bani ce provin din conturile fraudate, de la diverşi cetaţeni italieni, contra unor sume cuprinse între 100 şi 250 de euro şi le trimiteau în Romania, Germania, Anglia, unor persoane care aveau ca sarcină scoaterea banilor în numerar de la diverse ATM-uri, imediat ce au fost alimentate de pe conturile fraudate, prejudiciul cauzat prin activitatea acestora fiind estimat la un milion de euro.
În cursul zilei de miercuri, poliţiştii BCCO Suceava, cu sprijinul structurilor similare din Bacău, Iaşi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Sibiu, Arad, dar şi IPJ Suceava-SIR, IJJ Suceava şi IJJ Botoşani, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, făcut 29 de percheziţii domiciliare, din care 17 în judeţul Suceava, trei în Botoşani, câte două în Arad şi Constanta, şi câte una în Bacău, Iaşi, Braşov, Călăraşi şi Sibiu.
În urma percheziţiilor au fost duse la audieri 17 din cele 26 de persoane pentru care s-au emis mandate de aducere.
Totodată, ca urmare a cooperarii cu autorităţile din Germania, a fost promovată o comisie rogatorie în baza căreia s-a efectuat simultan o percheziţie domiciliară şi pe teritoriul Germaniei.
În urma percheziţiilor au fost ridicate pentru cercetări 23 de laptop-uri, nouă unităţi de calculator, 11 HDD-uri, 161 suporţi optici, 41 de telefoane mobile, 49 de cartele SIM, 42 de carduri bancare, 10 stick-uri, trei dispozitive de skiming/citire card-uri, un detector de metale, cinci autoturisme, 87.700 lei, 29.700 euro şi 13.440 lire.
Sursa citată menţionează că pe parcursul cercetărilor a fost acordat sprijin de Serviciul Secret al Ambasadei SUA la Bucureşti, SRI Suceava, SOS Suceava, SOS Iaşi, SOS Constanţa, SOS Timişoara şi SOS Braşov.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…