HomeStiriBusiness & TehnologieArabia Saudită stabilește reguli pentru folosirea dronelor
arabia-saudita-stabileste-reguli-pentru-folosirea-dronelor

Arabia Saudită stabilește reguli pentru folosirea dronelor

arabia-saudita-stabileste-reguli-pentru-folosirea-dronelorArabia Saudită stabilește reguli pentru folosirea dronelor de către cetățeni după ce o dronă a fost implicată într-un incident de securitate.

Arabia Saudită stabilește obținerea unei permisiune a poliției de către cei care vor să le folosească după ce o dronă a fost oprită din zbor în apropierea unui palat din Riad. Ministrul de interne a stabilit că cei care vor să folosească dronele trebuie să obțină această permisiune până când setul de reguli este complet, asta la o zi după ce echipele de securitate au pus la pământ o dronă recreațională care zbura în apropierea palatului regelui din capitală, scrie ndtv.com.

Un punct de verificare a securității a observat zborul dronei, iar forțele de securitate au urmat ordinele și instrucțiunile primite.

Un purtător de cuvânt al ministerului de interne a precizat că o lege pentru aceste drone se află în fază finală și a chemat utilizatorii de astfel de drone să obțină permisiunile necesare pentru folosirea dispozitivului pentru motive personale în locații permise, scrie alarabiya.net.

Autoritate de aviație civilă din Arabia Saudită a interzis în 2015 folosirea tutror tipurilor de drone operate de la distanță dacă deținătorii lor nu au obținut un permis înainte, scrie saudigazette.com.sa.

 

 

 

Share With: