HomeStiriBusiness & TehnologieApple ar putea abandona Face ID în favoarea unui senzor de amprentă pe ecran

Apple ar putea abandona Face ID în favoarea unui senzor de amprentă pe ecran

Analiștii cred că Apple va lansa la anul un nou model de iPhone fără Face ID ci cu un senzor de amprentă pe ecran – o nouă versiune a Touch ID.

În 2017, apple introducea Face ID, sistemul său de recunoaștere facială pe care viitoarele dispozitive iPhone îl vor adopta. cu toate acestea, când au introdus noul sistem, au eliminat Touch ID. Asta înseamnă că utilizatorii se pot baza doar pe recunoașterea facială în ceea ce privește securitatea biometrică, conform ubergizmo.com.

În mare parte se așteptă ca Face ID să continue să fie metoda de securitate folosită de viitoarele modele iPhone, dar conform analistului Ming-Chi Kuo nu se va întâmpla asta. Kuo susține că Apple va continua să folosească Face ID până în 2021, după care se așteaptă ca compania să revină la touch ID, însă de data aceasta, Touch ID va fi amplasat sub display-ul telefonului.

Este ciudat că Apple se reîntoarce la Touch ID după cât au investit în publicitatea tehnologiei Face ID și după cât de mult au lăudat-o. Dar trebuie să spunem că identificarea amprentei este mult mai convenabilă în comparație cu privirea ecranului tot timpul pentru autentificare. Există și zvonuri conform cărora Apple încă lucrează la Touch ID.

Ming-Chi Kuo precizează într-un nou raport că Apple reproiectează noile iPhone. iPhone 11 ar fi ultimul model care să arate ca iPhone X. Și asta nu e tot, scrie forbes.com.

Conform lui Kuo, Apple a creat o nouă lentilă pentru camera din față care îi permite să micșoreze gama de camere TrueDepth și să reducă semnificativ dimensiunile spațiului alocat pentru cameră pe partea din față a iPhone, ceea ce va face să fie la același nivel cu producătorii rivali și îi permite să păstreze sistemul de recunoaștere facială Face ID. În plus, spune Kuo, Apple va folosi un nou sistem pentru cameră alcătuit din șapte elemente cu lentile.

Analistul crede că în 2020, Apple va lansa un nou model de iPhone fără spațiu pentru cameră pe display și fără Face ID, optând în schimb pentru o cameră amplasată sub ecran și o autentificare acustică a amprentei pe toată suprafața ecranului, scrie fastcompany.com.

Totuși, dacă Apple nu vine cu o versiune Touch ID care este mult mai sigură ca Face ID ar fi foarte puțin probabil ca Apple să facă un pas înapoi în ceea ce privește securitatea. De asemenea, Apple a lansat o campanie prin care promovează Face ID în defavoare vechiului Touch ID al companiei.

Share With: