Apple a primit un brevet pentru o nouă soluție biometrică pentru amprente
Apple a primit zilele trecute o aprobare pentru un nou brevet, un senzor de amprentă integrat în ecran, care ar putea permite deblocarea telefonului de pe tot ecranul.
Mai exact, compania a brevetat propriul tip de senzor de amprentă ce poate fi amplasat sub ecranul unui telefon. Brevetul a fost înregistrat cu trei ani în urmă, așa că nu este vorba tocmai de tehnologie de ultimă generație. Totuși, nu este vorba de un senzor optic ascuns sub sticlă, ci de unul acustic, capabil să genereze o imagine detaliată a elementului folosit pentru securitate, scrie zonait.ro.
Asta nu include doar amprenta, ci potențial și trăsături ale chipului, senzorul fiind capabil să inițieze deblocarea telefonului și când este scanat obrazul utilizatorului, palma sau urechea. Nu doar asta, dar senzorul va putea să perceapă până și pulsul utilizatorului, precum și frecvența respirației. Ca urmare, va putea fi folosit pentru identificarea utilizatorului cu un grad destul de mare de acuratețe.
Astfel, brevetul face referire la tehnologia de imagistică acustică care poate transforma întregul ecran al telefonului mobil într-un senzor biometric. Tehnologia ar putea permite Apple să reintroducă Touch ID fără a fi nevoie de un cititor de amprente dedicat, eliberând mai mult spațiu pentru ecranul în sine, scrie mobileidworld.com.
Deși în ultima vreme Apple și-a menținut accentul pe Face ID, nu este prima dată când a indicat că mai are planuri pentru folosirea Touch ID. În luna august, o publicație pentru brevete a detaliat planurile pentru un cititor de amprentă amplasat sub ecran, iar în ianuarie despre încorporarea tehnologiei de recunoaștere a amprentelor în sistemul de recunoaștere facială 3D.
Desigur, nu se știe ce opțiune va alege Apple, dar este clar că compania încă lucrează la îmbunătățirea telefoanelor mobile pe care le produce.
În 2015, oficiul de brevete al Statelor Unite – USPTO a permis Apple să breveteze un nou senzor de amprentă. La prima vedere, acesta ar trebui să fie perceput ca un înlocuitor mult mai complex pentru Touch ID. Practic, este vorba de un panou sensibil la atingere, mult mai avansat decât cele actuale, care are integraţi pe întreaga sa suprafaţă, senzori de amprente, conform securityportal.ro.
Astfel, pe lângă faptul că puteți debloca aparatul cu un singur deget plasat pe ecran, mai multe degete amplasate simultan ar putea să aibă un efect similar sau ar putea declanşa o cu totul altă acţiune.