HomeStiriBusiness & TehnologieAnglia: RSPCA introduce obligativitatea sistemelor CCTV in abatoare
abator

Anglia: RSPCA introduce obligativitatea sistemelor CCTV in abatoare

abatorRSPCA este cea mai mare si puternica organizatie a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord dedicata protectiei animalelor si este specializata in salvarea si bunastarea animalelor precum si in prevenirea actelor de cruzime impotrica acestora.

Ca orice organizatie care se respecta, aceasta dispune de o serie de mecanisme prin care poate impune o serie de reguli si standarde specifice scopului principal pe care il urmareste. Astfel, RSPCA opereaza asa numita „Freedom Food Scheme”, un sistem de etichetare recunoscut de cetatenii britanici prin care se garanteaza tratamentul corect aplicat animalelor sacrificate pentru consum. Publicul larg si consumatorul modern are valori si nevoi dintre cele mai diverse iar garantarea acestora se face prin organisme independente, special constituite in acest sens.

Obtinerea certificarilor unor organisme precum RSPCA diferentiaza pe piata produsele, mai ales din punct de vedere calitativ dar in acelasi timp, se ridica problema transparentei procesului de certificare. Pentru aceasta, RSPCA a introdus obligativitatea monitorizarii video a tuturor abatoarelor ce fac parte din „Freedom Food Scheme”. Principalele beneficii ale sistemelor CCTV sunt:

  • Transparenta in mentinerea standardelor (mai ales in privinta igienei)

  • Descurajarea relelor tratamente impotriva animalelor

  • Securitatea sporita

 

Incepand cu 1 noiembrie 2011, a devenit obligatorie monitorizarea unor zone importante ale abatoarelor incepand cu descarcarea animalelor si pana la sacrificarea propriu zisa si procesarea acestora. Inregistrarile trebuie stocate pentru minim 90 zile si trebuie sa fie disponibile auditorilor RSPCA atat in vizitele acestora de rutina cat si cu ocazia controalelor inopinate.

 

Dr. Marc Cooper (RSPCA) a declarat: „camerele video reprezinta nu numai un argument pentru descurajarea cruzimii fata de animale si a practicilor neconforme dar au si o serie de utilizari pozitive pentru traineri, veterinari si inspectorii din domeniul igienei.”

 

Share With: