HomeStiriBusiness & TehnologieAnaliza video pentru securitate și nu numai
analiza-video-pentru-securitate-si-nu-numai

Analiza video pentru securitate și nu numai

analiza-video-pentru-securitate-si-nu-numaiAnaliza video urmareste ca imaginile de pe camerele de supraveghere sa fie analizate constant în timp real, pentru a alerta utilizatorii cu privire la evenimente care necesită atenție.

În ciuda marii cantități de imagini video colectate, statisticile arată că numai 10% dintre informații sunt folosite și majoritate își pierd valoarea la câteva secunde după ce sunt generate, scrie securityinfowatch.com.

Multe organizații de securitate se axează pe furnizarea informațiilor potrivite în cazul unei urgențe sau oferirea dovezilor corecte după comiterea unei infracțiuni. Dar un nou sistem de supraveghere video poate fi o investitie uriașă datorită depanărilor, mentenanței și costurilor de administrare.

Analiza video ajută organizațiile să obțină informații din imaginile video și oferă un nivel de protecție suplimentar prin furnizarea de alerte pentru riscurile potențiale de securitate înainte ca acestea să aibă loc, ca detectarea persoanelor care zăbovesc într-o parcare sau breșa unui permetru după o anumită oră. 

Iată câteva condiții care pot genera alerte cu ajutorul analizei video:

-trecerea unei linii sau intrarea într-un perimetru

-parcarea ilegală

-persoane care zăbovesc

-numărarea persoanelor

-depășirea vitezei

-potrivirea culorilor

Integrarea analizei video cu alte sisteme de securitate permite organizațiilor să folosească datele pentru a declanșa răspunsuri de la celelalte componente ale soluției de securitate. Această practică poate crește securitate la nivel general, poate atenua mai bine riscul și reduce complexitatea pentru ca utilizatorii să imbunătățească eficiența.

Analiza video poate fi folosită și pentru a declanșa un sistem de comunicații publice care transmit un mesaj automat în cazul unei intruziuni, spre exemplu, sau comunicații radio cu personalul de securitate.

Analiza video nu doar detectează amenințările, alertează cu privire la breșele de securitate și ajută la aplicarea regulilor de sănătate și siguranță. Poate face mai mult, adăugând beneficii semnificative dincolo de aplicațiile de securitate convenționale.

Infromațiile colectate de analiza video pot fi folosite pentru a obține informații esențiale valoroase pentru alte departamente ale unei organizații, ca analizarea comportamentului în magazinele care vând cu amănuntul pentru a ajuta la crearea unei imagini eficiente în cadrul unor vitrine.

Dacă este înțeles modul în care organizația ar dori să lucreze pe viitor în funcție de cum lucrează în momentul actual, folosind analiza video, este important să se determine cum poate aceasta să maximizeze valoarea sistemului. 

Jon Laws, profesor la Tavcom Training, va realiza o prezentare în cadrul IFSEC 2017 în care va discuta despre analiza video din zilele noastre (Where are we today with analytics? – subiectul prezentării), scrie ifsecglobal.com.

Jon Laws va ține această prezentare pe 21 iunie la ora locală 15:20 -16.00, abordând beneficiile și problemele care pot apărea pentru sistemele de analiză video a conținutului. Laws a precizat că iluminarea este extrem de importantă pentru analiza video, în special pentru recunoașterea facială.

Tavcom Theatre oferă sfaturi practice pentru profesioniștii din industria de securitate – utilizatori finali și instalatori – sfaturi legate de supravegherea video, analiza video, rețele CCTV, securitate cibernetică, integrarea de sisteme, drone și altele.

 

 

 

Share With: